Hensikten med det hele var «bonding» – det å riste folk sammen i felles lek. Men ikke bare lek. Da Harstad Tidende var innom, gikk det tidvis hardt for seg. Som spillere måtte man ha øyne åpne og oppmerksomheten skjerpet for å unngå å bli truffet.

– Vi har trua på å vinne fortalte Britt Ingebrigtsen fra Holtet barnehage. For anledningen var hun «halv stang» sammen med to andre på laget. Og navnet på laget? «The flægstængs».

Humor er like så viktig som vinnerinstinkt, skjønte vi raskt.

– For oss er det sportslige én bit av det hele. Like viktig er det å vinne underholdningsprisen, sa Ingebrigtsen der hun sto og heiet på lagvenninnene.

Prøveår

Ideen med kanonballturnering kom fra Løvåsen barnehage. Målet med turneringen: Å ha det artig sammen.

– Vi er jo en friluftsbarnehage og har som mål å få til ulike aktiviteter, både for barn og voksne. Denne turneringa er for de ansatte, som er rollemodeller for barna i barnehagene, sier Tone Holte Løvås, styrer i Løvåsen barnehage.

– Dette er et prøveår. Det har vært populært denne gang, så får vi se om vi inviterer hele barnehageharstad neste år. For neste år blir det, på det næreste garanterer hun.

Utdeling av premier for beste drakt, største stemningsskapere og fair play-prisen skjedde på banketten lørdag kveld.

Omsorg

Ett av de 12 lagene som spilte var fra Kanebo barnehage. Lagmedlemmene stakk til reporteren et rødt hjerte. «Vi har et hjerte for deg så du kan bli den beste utgaven av deg selv. Lykke til i kampen. Fra Læringsverkstedet Kanebo,» sto det på hjertet. Og det til en reporter som slett ikke var der for å spille.

– Vi har omsorg for alle, sa de.

– Og her er det slik at det sportslige ikke er det viktigste, undret vi.

– Nettopp. Vi vil bare at alle skal ha det bra, sa én av dem.

– Snakk for deg sjøl, sa en annen.

Og så ble de enige om at de også skulle gå for seieren.

OMSORG: Utdeling av hjerter var like viktig som det sportslige for (fra venstre) Adam Hartley, Laila Lyngstad, Heidi Støver Steen, Inger Kristiansen og Jovy Ingebrigtsen. Foto: Ivar L. Paulsen
Arrangører: Deltakerne fra Løvåsen barnehage med Tone Holte Løvås fremst til høyre i bildet. Foto: Privat