– Vi tenkte vi aldri kom til å finne henne, sier Markussen.

Da datteren flyttet fra Kasfjord og inn til ei blokk i byen, flyttet katten hennes for en periode inn hos Markussen i Kaltdalen, omtrent tre kilometer unna Kasfjord.

– Hun hadde vært her i flere uker og vært ute ei natt eller to tidligere. Plutselig kom hun ikke inn mer.

En del av familien

Etter ei uke, trodde Markussen fortsatt at Lucy ville komme tilbake. Så gikk det ei til, og en tredje, og da skjønte hun at katten ikke kom tilbake.

– Da skjønte vi at det var over. Vi prøvde å etterlyse henne her i Kaltdalen, og vi spurte om folk kunne sjekke fjøs, boder og garasjer, men ingen hadde sett henne, sier Markussen.

Tankene var mange. Hvor lenge kan en katt være ute? Kunne hun være tatt av en ørn?

– Det er et husdyr man blir sterkt knyttet til. Hun er jo en del av familien.

Hadde gitt opp håpet

Tre måneder senere dukket et kjent kattefjes opp på Facebook.

– Da var det ei dame i Kasfjord som hadde lagt ut en post om ei katt som hadde gått rundt husveggene der. Vi hadde gitt opp alt håp, og jeg turte nesten ikke å nevne det til dattera mi. Jeg var veldig spent da jeg skulle kjøre til damen som hadde tatt henne inn, sier Markussen.

Lucy har et spesielt mønster i ansiktet, og det viste seg at katten i Kasfjord var Lucy.

– Jeg tenkte at det ikke er sant. Lever hun virkelig? Det er veldig kaldt ute, så jeg er veldig glad for at hun ble tatt inn, og der hadde hun fått både kjøttrull og fiskekake, sier Markussen.

Levert fugler til en bonde

Hun forteller at Lucy nok har vært i Kasfjord-området ei stund.

– Hun har blant annet levert gave til en bonde i Kasfjord – hun har kommet inn med fugler, sier Markussen lattermildt.

Nå skal Lucy få seg en tur til veterinær for blant annet ormekur.

– Hun er fin i pelsen og har lagt på seg, så hun ser ikke ut som hun er pjusken. Men man ser at hun har vært ute, fordi pelsen er tykkere.

En gladhistorie

Markussen er glad for at noen tok seg bryet med å slippe henne inn.

– At folk faktisk velger å ta inn en katt og spørre på Facebook om noen eier den er veldig fint. Det var også folk i kommentarfeltet som sa at de kunne ta henne og gi henne et godt hjem. Man hører mye om de som kvitter seg med katter. Dette er motpolen. Dette er en gladhistorie, sier hun.

Nå flytter Lucy inn til byen med datteren og blir innekatt.

– Det var en veldig fin start på nyåret at hun kom tilbake. Nå er hun innekatt i ei blokk, og det tror jeg skal funke fint for henne, sier Markussen.