Så langt har ordningen blitt en suksess, noe som kom tydelig til syne da kommunestyret i Ibestad behandlet budsjett og økonomiplan torsdag.

Ordningen er kommet i stand for å bidra til at ungdommer skal kunne delta på arrangementer hver mandag og tirsdag på ungdomsklubben ved kommunehuset i Hamnvik og ungdomsklubben ved Montessori-skolen på Andørja.

Det var Arbeiderpartiets Ingrid Helene Frantzen som først tok ordet og spurte om ordningen gjaldt kun fram til jul, eller om den ville bli videreført etter nyttår.

STARTET DEBATTEN: Ingrid Helene Frantzen stilte spørsmål rundt taxi-ordningen for ungdom. Foto: Andreas Isachsen

Tidligere ordfører Dag Sigurd Brustind (H) spurte om dette tilbudet gjelder for alle ungdommer i kommunen.

– Gjør det det? Hvis ikke må ordningen utvides til å omfatte alle i hele kommunen.

– Bør gjelde for alle

Terje Andreassen, enhetsleder for samfunn, næring og kultur svarte dette på spørsmålene:

– Ungdoms-Taxi tilbudet har midler til å videreføre dette også etter nyttår. Tilbudet bør gjelde for alle som har behov for det, uavhengig hvor i kommunen de bor. Vi har hatt ungdomsrådet med på å bestemme rutene vi setter opp, og har muligheter til å justere tilbudet ut fra behov, svarte Andreassen.

SVARTE: Terje Andreassen svarte på spørsmålene som ble stilt rundt taxi-ordningen. Foto: Andreas Isachsen

– Må klappe oss på skulderen

Lengst i iveren etter å rose taxi-tilbudet til ungdommen gikk Arbeiderpartiets Karina Birgitte Olsen.

– Dette har blitt et stort positivt løft for ungdommen. De er i ekstase. Vi må kunne klappe oss på skuldrene for å ha innført dette. Ungdommene har nå lettere dialog med hverandre, og blir dermed også bedre kjent med hverandre. De tilbakemeldingene jeg har fått tyder på at de er knallfornøyd med denne ordningen, sier Olsen.

POSITIVT LØFT: Karina Birgitte Olsen mener taxi-ordningen har gitt ungdommene i kommunen et positivt løft. Foto: Andreas Isachsen