Skjærtorsdag kunne påskeglade Midt-Troms-væringer våkne til blå himmel og solskinn. Vakthavende meteorolog Sofie Tunes melder sol og varme utover dagen.

– I dag er en fin dag. Det vil være opphold og lettskyet hele dagen. Langs kysten kan man forvente en liten sørvestlig kuling, men stort sett vil det være frisk bris, sier meteorologen og fortsetter:

– Temperaturen kan komme opp i 8 plussgrader, og med litt solskinn vil nok det kjennes ganske fint for oss i nord.

Vil komme noe nedbør

Til tross for en glimrende start på påsken, kommer vi ikke utenom en og annen gråværsdag.

– Fredag formiddag vil det komme litt nedbør. Det vil regne litt fram til lørdag formiddag i 12-tiden. Det blir naturligvis litt kjøligere, og temperaturen vil ligge på rundt tre til fire grader.

Men ikke fortvil. Godværet kommer tilbake i løpet av helgen.

– Etter at regnbygene har passert, vil vi igjen få det fine påskeværet tilbake. Og det ser ut til å vare inn i neste uke, sier meteorologen.

– Vær obs på skredfaren

Sol og mildvær gjør at det er betydelig skredfare i hele Troms. Håvard Toft fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har tre tips til de som vil ferdes i fjellene de neste dagene.

– For det første burde man ha med tilstrekkelig sikkerhetsutstyr dersom man skal på topptur. Det innebærer spade, søkestang og skredmåler. For det andre oppfordrer vi til å lese snøskredvarsel for området man skal ferdes i på varsom.no. Mitt tredje tips er å lære seg hva skredterreng er.

For sistnevnte tips har NVE en app som heter «Varsom».

– Her finner man gode kart som blant annet viser hvor bratt det er, og hva man burde være oppmerksom på, forklarer Toft.

At det blir litt kaldere inn mot helga, vil redusere skredfaren.

– Litt lavere temperaturer og mindre sol gjør at det går ned til moderat skredfare fra i morgen av. Man skal likevel ferdes forsiktig, sier Toft.