I første omgang er det abonnenter på Stangnes som får nyte godt av utbyggingen som Canal Digital er i gang med.

– Vi driver utbygging og fortetter områdene i Harstad. Vi oppgraderer også nettet for å kunne tilby opptil 500 megabit hastighet. Og det skal være klart i løpet av kort tid, sier Per Arild Meling, som er pressekontakt i Telenor. Canal Digital er en del av Telenor.

Hålogaland kraft går enda hardere til verks og planlegger på sin side å tilby kundene hastigheter opp til 1000 megabit. Vanlig hastighet i Harstad i dag er mellom 6 og 100 megabit.

Skal splitte

Oppgradering av nettet er ifølge Meling veldig viktig.

– Oppgradering skaper bedre driftssikkerhet og kvalitet på nettet, og det gir en bedre brukeropplevelse, sier han.

I dag kan kundene velge bare velge internett og tv i kombinasjon. Det er altså ikke mulig å bare velge internett hos Canal Digital Kabel.

– Foreløpig må man kjøpe internett og tv, men i løpet av året skal man kunne splitte dette og velge det ene eller det andre, sier Meling.

Konkurranse

Det stopper ikke med utbyggingen på Stangnes.

– Vi har planer om videre utbygging av fibernettet også andre steder, men det er beinhard konkurranse om kundene, så vi ønsker ikke å si noe om hvilke andre områder vi planlegger utbygging.

– Konkurransen om kundene er tøff, men vi skal være på banen, sier Per Arild Meling.

Ikke ferdig

Administrerende direktør Rolf Inge Roth i Hålogaland kraft forteller at de fortsetter på utbyggingssporet.

– Vi føler oss ikke ferdig og har planer om videre utbygging, sier han og legger til: – Vi driver nå og oppgraderer teknisk utstyr og vil levere opptil 1000 Mbit hastighet, sier han.

Uten å gå i detaljer forteller Roth at mange områder vurderes.

– Vil vi vurdere enhver utbygging som er forretningsmessig lønnsom, sier han.