Det sa ordfører Marianne Bremnes til Harstad Tidende etter å ha besvart en interpellasjon fra SVs Johnny Kristiansen i kommunestyret i går. På bakgrunn av det konfliktfylte forholdet mellom havnas ledelse og administrasjonen i kommunen, ønsker SV å omorganisere havnas virksomhet. Partiet vil avvikle foretaket snarest.

– Måten foretaket og havnas ledelse har opptrådt på har åpenbart vært skadelig, ikke bare for utviklingen av Harstad havn, men ikke minst for prosessen for en helhetlig sentrumsplan. Havna har brukt betydelige økonomiske midler i en kamp mot eieren av foretaket, Harstad kommune. Dette er helt uakseptabelt og må få konsekvenser, mente Johnny Kristiansen.

Ordfører Marianne Bremnes syntes Kristiansen tok opp en viktig problemstilling.

– Jeg ser at dette er noe som bør debatteres. Ordføreren er ikke fremmed for å vurdere hvordan havnevirksomheten skal være organisert i fremtiden. Ordfører mener imidlertid at en slik prosess må ha forankring i kommunestyret. Ordføreren finner derfor ikke at det siste møtet i kommunestyret før valget er rette tidspunkt til å starte en eventuell prosess om havnas organisering, sa Marianne Bremnes. Det sluttet Kristiansen seg til.

Høyres ordførerkandidat Helge Eriksen, som også er leder i havnestyret var overrasket over svaret fra ordføreren.

– Nok en gang er det grunn til å minne om at kommunen er havnas eier, og at havna styres etter egen lov. Det finnes ikke én eneste havn på Harstads størrelse som ikke har eget havnestyre, sa Eriksen.

Han viste samtidig til at Harstad Havn KF omsetter for 20 millioner årlig, og har 16-17 millioner kroner på bok.

– Vi har et konstruktivt og engasjert havnestyre som fremmer gode løsninger for Harstad, sa Helge Eriksen.

Venstres Maria Fjellstad mente det var på tide å evaluere hvordan kommunestyret forvalter sitt eierskap i havna.

Den betente konflikten mellom havneledelsen og kommunen fører trolig til at organiseringen av havna kommer opp på ny etter valget.

– Hvis jeg blir gjenvalgt som ordfører, så har jeg en plan om hva som skal skje. Mer vil jeg ikke si, sa ordfører Marianne Bremnes.