Pedersen som er styreleder ved Studentsamskipnaden i Harstad, var i utgangspunktet en av 20 kandidater som ble plukket ut av 380 nominerte kandidater til 1. runde til tittelen «Helt Sjef».

– Nå er 1. runde av konkurransen «Helt sjef» over. Blant disse 20 kandidatene skulle det være en folkeavstemning på facebook der de 10 kandidatene som fikk flest stemmer skulle gå videre til neste runde, opplyser Pedersen.

De ti kandidatene med flest stemmer vurderes så av en fagjury bestående av blant andre Shazad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og Kaveh. Folkets og fagjuryens stemmer utgjør 50 prosent hver, men juryen har den avgjørende stemmen. Vinneren kåres på Ledernes høstkonferanse i Oslo, 14. november.

På vippen

– Den siste uken lå jeg og vippet mellom 10 og 11 plass i facebook-avstemmingen, altså på vippen mellom å delta i «neste runde» eller ikke.

– De tre siste dagene lå jeg stabilt på 10. plass, men i går ettermiddag røyk jeg ned til 11. plass. Stemmingen var over 31. oktober kl 23.59, og da lå jeg fortsatt på 11. plass — slik at jeg er ikke kommet videre til neste runde, dessverre, sier Pedersen, i en kommentar til nominasjonen.

Bra støtte

– Først og fremst vil jeg takke familie, venner, venner av venner og kollegaer so har stemt på meg og bidratt til at flere har stemt på meg.

– Jeg er stolt av å ha deltatt, og setter pris på en fin nominasjonstekst av den med studenten som nominerte meg. Det er selvfølgelig leit at jeg ikke kom med videre, men slik er det. Det var flere gode kandidater til tittelen, og motkandidatene har gjort en god jobb og jeg ønsker dem lykke til i konkurransen, sier Joakim Pedersen, etter at med liten margin ikke gikk videre til neste runde i konkurransen.

Lederskap

Konkurransens hensikt var: «Prisen skal øke interessen for lederskap blant unge, basert på norske verdier og inspirere ungdom til å skape seg en karriere»,

– Jeg vet at konkurransen er blitt lagt merke til i min hjemkommune og på mitt studiested, Høgskolen i Harstad, så jeg håper det har motivert noen engasjerte sjeler til å stå på litt ekstra, det vil lønne seg, sier han.

– Dette var første året med en slik ung-leder-talent konkurranse, og jeg er sikker på at hvis det fortsetter så vil det bli enda mer trykk til neste år — og de vil nå ut med motivasjon til enda flere unge ledertalenter, avslutter Joakim Pedersen.