Standup Harstad står bak «Happy ending» – en standup julespesial. Første forestilling spilles for en fullsatt storsal på kinoen fredag kveld. . En ny fullsatt sal får oppleve humoristene lørdag.

– I all beskjedenhet; dette er et knippe standuppere som er sinnssykt artige. De har stått på Standup Harstad-scenen og er så gode at de kunne kjørt showet alene. Men så sa også Stig Frode Henriksen fra Alta ja, sa Ken Rune Berg til Harstad Tidende i november.

Da var det ikke helt klart om det ville bli ekstraforestilling. Men det ble det altså. Så populær er denne typen humor i Harstad.

Første

Rolf Breimos groviser og selvutlevering var blant høydepunktene på Stand Up Harstads forestilling i september, skrev vi i Harstad Tidende. Blir det en reprise, spør vi.

– Nei. Harstad Tidende ødela alt med en video som ble lagt ut, så jeg måtte sette meg ned og lage nytt materiale, flirer den glade Mo-væringen.

Forestillinga i september var hans første opptreden – en svært vellykket sådan.

– Jeg hadde aldri gjort dette før, forteller Breimo. – Jeg har vært artig rundt et bord på en fest tidligere, men det er noe helt annet å stille seg opp på en scene foran en haug med folk. Men jeg fikk voldsom god respons. Min opptreden traff, uten at jeg vet hva den traff.

Ulike

Selv om han av og til beveger seg på kanten, ser han ingen vits i å være der bare for å være der.

– Humor er veldig personlig. Jeg mener man kan si mye, men det må være varme i bunnen. Uten varme blir det bare tull. Det handler ikke om å være drøy, for å være drøy, sier han.

De som stiller opp på scenen i kinoen er ulike som standuppere. Det er en styrke, mener Rolf Breimo.

– Konseptet med standup er at det skal skape øyeblikk der folk kjenner seg igjen i. Det er styrken med denne gjengen. Det er forskjellige typer humorister, noe som gjør at man treffer mange forskjellige folk.

– Fem som meg ville blitt for drøyt, mener Breimo.

Til Latter?

I et intervju med Harstad Tidende sa initiativtaker til Standup Harstad, Ken Rune Berg, at han kanskje tar showet til Latter i Oslo.

– Får han det til, så er vi med, sier ranværingen, som også har fått forespørsler fra fødebyen.

– Mange vil ha oss til Mo. Det forteller at noe er på gang, kanskje noe som noen vil ha mer av, sier humoristen som er spent foran helga.

– Vi har 12–15 minutter hver, og det kan være lange minutter, sier han.

Avslutningsvis ber vi om svar på hva eller hvem en standupper ler av.

– Jeg har vokst opp med Harald Eia og Bård Tufte Johansen, men min absolutte favoritt er Tommy Tiernan fra Irland.

– Han er så god at jeg må konsentrere meg for å unngå å stjele materiale fra ham.