Torsdag skal hun på matta og representere Norge i europamesterskapet i taekwondo innen det ene ITF-forbundet.

– Det kjennes både rart og godt å være tilbake. Jeg har hatt en pause fordi jeg var sliten og mistet motivasjonen. Før sommeren kom den tilbake. Da bestemte jeg meg for å satse på EM-deltakelse, sier Pedersen.

Mettet

Hun har både gull, sølv og bronse i EM fra tidligere. Pedersen vant også kongepokalen i 2012 da hun ble norgesmester.

Etter EM-gullet i 2014 fikk hun nok. Pedersen var mettet på suksess.

–Jeg hadde en drøm om å vinne kongepokalen, og en drøm om å vinne EM. Jeg la ned utrolig mye arbeid i disse mesterskapene. Da jeg hadde oppnådd det jeg ville, var jeg på et punkt der jeg kjente at et pusterom var nødvendig for å få gnist og motivasjon tilbake.

Pedersen kommer ikke til å ta et nytt opphold fra treningsarbeidet dersom hun i Thessaloniki går til topps.

– Jeg har erfart at det tar for lang tid å bygge meg opp. Hvis jeg ikke skal satse for fullt, må jeg i alle fall vedlikeholde spesifikk taekwondotrening, sier hun.

Pedersen erkjenner at hun på de tyngste dagene har spurt seg selv hvorfor hun gikk i gang igjen.

– Jeg har vært i kjelleren. Det er tungt å gå på diett og trene så hardt som jeg gjør, men jeg har en fantastisk kjæreste og familie som støtter meg.

- Tøffest i landet

Til tross for to år ute av konkurranser, mener både Pedersen og klubb- og landslagstrener Dag-Owe Jensen at hun stiller sterkere enn noen gang.

– Jeg er blitt mer voksen og er bedre rustet både fysisk og psykisk, og har gått ned noen kilo for også å kunne sparre. Jeg er både kjappere og sprekere. Jeg håper å få pallplassering i mønster, som er min spesialitet. I sparring er nivået så høyt at jeg vil være fornøyd bare jeg vinner en kamp, sier Pedersen.

Egentlig skal utøvere ha vunnet siste NM for å få delta internasjonalt. Forbundet gjør et unntak for Pedersen.

- Christina er den tøffeste vi har i landet - og vel så det. Det er ikke et spørsmål om hun er god nok. Hun er best. Kanskje er hun litt ute av konkurransemodus, men med en så rutinert utøver skal ikke det være et problem. Det vil være i overkant beskjedent om vi sier at hun ikke har en mulighet for pallplass. Slik jeg vurderer Christina, har hun et gull innen rekkevidde, sier trener Dag-Owe Jensen, som håper Pedersens comeback kan gi oppsving i Harstad.

– De øvrige svartbeltene har fulgt hennes oppkjøring til EM. Det gir høyere nivå på alle sammen. Forhåpentlig får flere lyst til å satse mot mesterskap i årene framover når de har Christina til å bane vei, sier han.

EM-KLARE: John Håkon Vikholt, Christina Pedersen og landslagstrener Dag-Owe Jensen Foto: Øyvind Askevold Kaarbø