Ved et fiskevann i Harstad tråkket den 13 år gamle jakthunden på et glasskår på en kveldstur.

– Jeg merket at hun var begynt å halte. Da så jeg kuttet. Hun blødde ganske kraftig. Det var ingenting å gjøre ute i felten. Da vi kom til bilen tullet jeg på henne bandasje, men det blødde igjennom, forteller Arntzen.

KNUST: Happy tråkket på glasskår fra denne knuste flasken. Foto: Ivan Magne Arntzen

Blødningene ble tilsynelatende stoppet, og familien gikk til ro med Happy sovende på plassen sin i første etasje.

– Likevel begynte hun å blø så inni hampen at hun vekte meg midt på natta. Du kan tenke deg hvordan det så ut oppover trappa til soverommet og nede i gangen. Det ble tur til dyrlegen klokka åtte om morgenene, forteller Arntzen.

Happy fikk på spesialbandasje, mens matfar fikk med medisin, smertestillende og beskjed om at hunden måtte holde seg i ro.

SÅR: Slik så den ene poten til Happy ut etter å ha blitt skåret opp på glass. Foto: Ivan Magne Arntzen

Første tur etter skaden

Turen i marka fant sted for en måneds tid siden.

– Nå har vi gått og skiftet bandasje på henne i fire uker. Det er med gamle hunder som det er med gamle mennesker – sår gror ikke så fort.

Tirsdag denne uka ble båndtvangen opphevet i Harstad. Det ble også dagen for første på tur på en måned for Happy.

– Jeg merket absolutt at hun er i dårligere form. Hun er 13 år gammel. Nå er det ut i marka hver dag en liten times tid for å få opp kondisjonen, sier Arntzen.

– Ta søppel med hjem

Forhåpentlig skjer opptreningen uten flere skader.

– Det er irriterende at folk knuser glass og hiver det i bål og steiner. Jeg har flere bekjente som har fått fiskekroker i beina på hundene. Jeg anbefaler folk å ta med seg glass hjem. Mister du en makkangel, finn den, er Arntzens oppfordring.

Leder i Harstad Jeger- og Fiskerforening, Linda Andersen, ber medlemmene om å ta affære om de finner søppel på tur.

«Ønsker å oppfordre alle våre medlemmer om å ta med søppel hjem som vi finner ute i skog og mark, selv om det er andre søppel. Glass, metall, tau, fiskesnører osv. er særdeles farlig for både husdyr, kjæledyr og annet vilt. Vi har alle et ansvar», skriver Andersen i foreningens Facebook-gruppe.