De siste dagene har vært preget av mye vind. Sola har skint, men den kraftige vinden har holdt varmen fra oss.

Men nå blir det andre boller, forteller vakthavende meteorolog, Gunnar Noer som kommer med gode nyheter.

– Lørdag og søndag har nok vært de store vind-dagene. Resten av søndagen vil være preget av en liten nordøstlig kuling, og det kan øke til til dels stiv kuling senere. Men det avtar utover ettermiddagen. I natt vil vi ha et omslag til sørøstlig bris, og vi får en ordentlig oppklarning på mandag.

Neste uke begynner altså på glimrende vis.

– Det blir sol og en temperatur på opp mot 20 grader. Man vil nok fortsatt kjenne på vinden, men sentrumsområdene vil være noe skjermet. Mandag blir nok den fineste dagen, forklarer meteorologen.

Blir kaldere

Etter mandagen kommer nemlig vinden og skyene tilbake.

– Det blir for så vidt fint vær på tirsdag også, men da kommer det litt mer truende skyer. Vindforholdene blir rolige, og vi har håp om perioder med sol. På onsdag får vi et tettere skydekke og frisk bris, forklarer Noer og legger til:

– På torsdag er det nordavinden som gjelder. Her får vi en nordlig frisk bris ved kysten, og temperaturen vil ligge på rundt 10–14 grader. Det blir altså litt kjøligere, men det ser ut til at vi får en bedring nærmere helga.

– Ta med myggmiddel

I uka som kommer vil altså været svinge litt opp og ned. Meteorologen har i tillegg en oppfordring til de som har tenkt seg på fjellet:

– Dersom man skal ut på tur er det viktig å følge med i høyden. Skydekket kan legge seg nokså lavt, og det kan komme tåke, sier Noer.

En annen oppfordring er å utnytte mandagsværet.

– Vær utendørs på mandag, og kos deg i sommerværet. Men ta med myggmiddel, for nå er myggen våknet.