I romjula ble det valgt et helt nytt styre for festivalen. Eirik Larsen ble valgt til ny styreleder. Larsen, som er født og oppvokst i bygda Kjønna, forteller at han alltid har hatt et spesielt forhold til festivalen.

– Jeg har både vært frivillig og festivalgjenger på Márkomeannu siden starten i 1999, og jeg ser fram til min nye rolle som styreleder. Min jobb skal først og fremst være å løfte Márkomeannu inn i en ny periode, sier han.

Larsen er utdannet jurist og ansatt ved Same- og minoritetspolitisk avdeling i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Omorganisering

Den nyvalgte styrelederen sikter til omorganiseringsprosessen Márkomeannu Searvi, foreningen som eier festivalen, startet på i 2015. En omorganisering som skal ta festivalen fra frivillig forening til aksjeselskap, og blant annet være med på å profesjonalisere og utvikle festivalen.

– Som organisasjon er det flere endringer som er på gang, men publikum vil fortsatt møte Márkomeannu slik vi kjenner den i dag. Det skal fortsatt handle om den unike kulturopplevelsen du kun får oppleve på Márkomeannu, forsikrer styrelederen.

Sammen med seg i styret har Larsen nestleder Camilla Brattland (som er tidligere leder for Riddu Riđđu-festivalen i Kåfjord), Lars Theodor Kintel, Ellen Berit Dalbakk og Beatrice Fløystad.