Han var nest eldste sønn av Rikard Kaarbø og gift med Borghild, datter av telegrafbestyrer Jæger som bodde i Strandgata 17 – (det som senere ble kalt Strøm-gården og revet for å gi plass til Lorry-bygget).

I 1919 solgte Reidar Kaarbø huset til svogeren, overingeniør Thorvald Smith Sunde, kjøpte og overtok driften av hjemgården (Kaarbø-gården) etter at hans mor Anna Elisabeth Kaarbø døde det året. Smith Sunde var gift med Borghilds søster, Helga. I perioden 1910-1911 var han byens ordfører og spilte en vesentlig rolle i forbindelse med å skaffe byen elektrisk strøm. Familien bodde i huset samtidig som han holdt kontor her for Troms Vegkontor fra 1922 til 1937, der han var sjef. Da Smith Sunde gikk av for aldersgrensen, flyttet han til hjembyen Flekkefjord.

Huset ble solgt til skipsekspeditør Oluf Galschiødt (1893-1961), som var gift med Ellen, f. Rustad (1896-1981). Galschiødt kom fra Tromsø, hvor han som 25-åring ble ansatt som kontorsjef i Troms Fylkes Dampskibsselskap (TFDS) og deltok også i lokalpolitikken i Tromsø, bl.a. hadde han vært varaordfører. I Harstad var han før krigen medlem av Sandtorg kommunestyre og fra 1942 til sin død var han styreformann i Harstad Tidende. I hans formannsperiode hadde avisen sterk vekst og la grunnlaget for dens senere fremtredende posisjon som avis.

Under krigen var det prekær mangel på hus i sin alminnelighet – og særlig forsamlingshus. Galschiødt-gården ble av den grunn bl.a. brukt til kirkelige handlinger som f.eks. barnedåp.

Etter at Ellen Galschiødt døde i 1981, ble huset solgt til Hanne og Odd Bornø. De solgte det til Tove og Viktor Thrane, før Vigdis og Geir Tore Hokland (1959-2007) kjøpte det i 2001. Nå eies huset av Vigdis Hokland.