Otto Robsahm, kjent fra TVNorge-programmet ”Sinnasnekker’n”, åpnet arrangementet Damenes Aften på Byggmakker tirsdag kveld.

– Bedre på interiør

Han mener det fortsatt er damene som forteller hva som skal gjøres av oppussing i hjemmet, mens det er mennene som utfører jobben.

– Damene er generelt bedre på interiør, og menn er kanskje bedre på å gjøre ”gammelt arbeid”. Damene bestemmer hvordan ting skal se ut, men menn gjør fortsatt en del av jobben. Jeg synes det er viktig at kvinner får tips, og får vite litt mer om oppussing, sier Robsahm.

Fullt hus

Siri Hofsø Hjellnes og Ingunn Antonsen var blant 400 kvinner som møtte opp. Fokus i år på Damenes Aften er at kvinner skal gjøre oppussingen selv.

– Jeg tapetserer og maler, så tar mannen min seg av listverket og sagingen. Han liker verktøy bedre, sier Antonsen.

– Jeg bestiller folk som kan male for oss. Maling er jo gørrkjedelig, fortsetter Hjellnes.

– Mer handy i nord

Programmet Sinnasnekker’n har hittil ikke besøkt Harstad, men Robsahm utelukker ikke at det kommer til å skje i fremtiden.

– Vi var i Narvik i fjor, og har besøkt Tysfjord tidligere. Det er mye flere søkere sørover, og i Nord-Norge har jeg inntrykk av at de fleste tar seg av sine egne ting. De er mye mer handy her oppe enn sør i landet.