De kom med tog og buss fra Sverige søndag. Flere av de japanske turistene valgte å dra rett til Aunfjellet utenfor Harstad for å få med seg nordlyset.

- Vi hadde besøk av 30 japanere søndag her på Nordlyscampen på Aunfjellet, sier Per Helge Johnsen i Aktiv Events, som fikk beskjed om ankomsten av japanerne for om lag en måned siden.

Japanerne var også godt synlig i bybildet i Harstad både søndag og mandag.

Glade og fornøyde

Heldige japanere fikk en med seg en solid dose nordlys både på sinnet og på minnekortene i fotoapparatene etter seansen på Aunfjellet søndag.

- Vi ga dem god hjelp til å stille inn kameraene slik at de greier å ta gode bilder av nordlyset. De forlot oss både glade og fornøyde.

Mandag var det bare ni japanere som meldte sin ankomst til Nordlyscampen. Det er flere grunner til at ikke flere valgte å ta turen.

- Japanerne gjør mye forskjellig når de først kommer til regionen. Noen drar videre til Vesterålen, Lofoten og Tromsø. Noen fikk med seg nordlyset i Kiruna og har dermed fått sin dose, mens andre rett og slett ikke er så interessert i nordlyset, forklarer Johnsen.

Kommer også i mars

Neste runde med japanske turister kommer i mars. Da lander et stort fly på Evenes som kommer direkte fra Tokyo.

Evenes er en av kun seks lufthavner i Norge hvor fly av denne størrelsen kan operere på.

Johnsen regner med flere av passasjerene også da ønsker å oppleve nordlyset fra Aunfjellet.

- Vi gleder oss også til det besøket, fastslår han.

Øverst kan du se video fra da japanske nordlys-turister besøkte Nordlyscampen i 2014.

Bildet er fra Nordlyscampen til Aktiv Events på Aunfjellet 27.12.15. Japanske nordlysturister jakter på nordlyset med sine kameraer. Fornøyde dro de tilbake til hotellet etter å ha foreviget nordlysets magi. Foto: Knut Ingebrigtsen