Foreløpig er det Harstad kommune som administrerer området som er fylt ut fra Kai 4 til Larsneset. Dette området skal Harstad Havn få i makebytte for de parkeringsplassene og inntektene som havna har mistet.

Nå dukker saken opp igjen.

På tegnebrettet

– Makebyttet er ikke foretatt ennå, så derfor er det kommunen som forvalter dette, sier seniorrådgiver Lennard Jensen i Harstad havn.

Parkeringssjef Ronald Sareussen sier at det er usikkert hva området skal brukes til.

– Det ligger foreløpig på tegnebrettet. Kommunen har stort press på seg for å skaffe parkeringsplasser både til turistbusser og bobiler. Vi har ikke fått tid til å utarbeide et forslag til bruk av dette arealet, sier Sareussen.

– Hvor mange parkeringsplasser for biler kan det være plass til på det aktuelle området?

– Det kan dreie seg om et femtitalls plasser. Området er minst like stort som parkeringsplassen på Torvet, og her er det plass til 52 biler, sier Sareussen.

Skeptisk

Havnestyrets leder Jan Fjellstad (V) er mildt sagt svært skeptisk til å bruke havneområdet til parkeringsplasser.

– Havna er bekymret over at en del av inntektene fra parkering er forsvunnet, og vi er avhengig av å få det kompensert, sier han. Fjellstad viser til at det er flere muligheter til å få flere parkeringsplasser uten å ta deler av havneområdet i bruk.

– Blant annet er det planlagt et stort antall parkeringsplasser i Nordics senter på Larsneset. Vi ser samtidig at flere reiser kollektivt, noe som reduserer behovet for parkeringsplasser, sier Fjellstad.

Før kommunevalget i 2015 var havneforslaget «Lille Venezia», en het potet. Tilhengerne mente forslaget ga byen en mulighet til å investere i et levende byrom der hverdagskulturen lever i åpne flerbruksrom.

–I kommunestyret torsdag fikk rådmann Hugo Thode Hansen et spørsmål fra Håkon Vahl om det er riktig, som ryktene sier, av det planlegges parkeringsplasser på kaia.

–Mange vil tolke sentrumsplanen som om havna er et område man ikke ønsker parkering på. Så må vi også huske at Harstad havn er et kommunalt selskap som får en del inntekter fra parkering, svarte rådmannen.

– Blir det overflateparkering på havna, så blir jeg overrasket, sa Eivind Stene (Frp).

Nei: Leder i havnestyret, Jan Fjellstad, vil ikke ha parkering i det aktuelle området. Foto: Frank R. Roksoy