”Vi har organisert alt for deg. Alt du behøver å gjøre er å konsentrere deg om å nyte utsikten, fange minnene og ha det moro på ferie!”

Slik reklamerer den engelske reiselivsoperatøren Inghams for turene til vår region. Onsdag og torsdag har Visit Harstad vært vertskap for fire representanter fra Englands nest største reiseselskap. De er i byen for å se på forholdene før de første engelske turistene ankommer.

- Interessen har vært veldig god, sier produktsjef Katherine Page i Inghams som sammen med sine tre medarbeidere går opp løypa som turistene skal få oppleve de tre eller fire dagene de er i Harstad.

Matsjokket

Det første charterflyet tar av fra Gatwick London 28. februar og lander vel tre timer senere på Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Så kommer det en maskin den 2. mars, og det siste i denne omgang lander på 6. mars. Men det kan bli flere.

- Ja, vi ser nå på 2017 og håper at våre gjester oppdager for en fantastisk region dette er. Vi er imponert over Harstad, spesielt kvaliteten på maten, smiler Katherine Page mens hun nyter en sjørøye fra Sigerfjord tilberedt av Kristian Røkenes på Røkenes Gård og Gjestehus. Kvelden før ble hun og hennes stab traktert på Umami, der smaksløkene også fikk kjørt seg helt til bristepunktet.

Dette får de se

Når de britiske turistene lander ved 14-tida, blir de kjørt til Harstad. To hoteller, Scandic og Thon, tar seg av overnattinga. Så skal blir de tatt med til Sollia og opp til toppen av alpinbakken der de sammen med Aktiv Events skal jakte nordlyset.

- I samarbeid med Vilgesvarre serverer viser vi fram litt av hva den samiske kulturen har å by på. Her møter de reinsdyr og her får de smake samisk mat, sier Pekka Johnsen i Aktiv Events.

Deretter venter båttur med B&B Touring, Adolfkanonen, Trondenes kirke, og Trondenes historiske senter. Det blir middag på Umami og lunsj på Røkenes Gård.

”Måltidene er inkludert, så det eneste du behøver å ta med er penger til de souvenirene du vil ha med deg hjem!” heter det i salgsbrosjyren til Inghams.

Kurs i London

- Vi er både glade og stolte over at en av de største reiselivsaktørene i Europa velger å satse på vår region. Dersom vi lykkes, er mulighetene store for turistnæringa. Tre fulle fly betyr 450 gjester inn til Evenes på en årstid der vi ellers sliter med å få turister til regionen. Og vi ser at Inghams mener alvor. Derfor har Gro Dagsvold fra Visit Harstad vært i London og kurset ansatte i reiseselskapet på regionen generelt, og Harstad spesielt, sier daglig leder Jan-Erik Kri- stoffersen i Visit Harstad.

LAPPLAND: Katherine Page sier at Inghams er store i Finland, men at de nå kaster sine øyne på Harstad-regionen. Foto: Frank R. Roksoy