Hvert år deles det ut 100 stipend på 15.000 kroner til unge, talentfulle kulturutøvere, og elevene ved ETS kulturskole har forsynt seg godt.

Desentralisert undervisning

Onsdag markerte elever og lærere avslutninga på skoleåret sammen med stolte foreldre og besteforeldre.

På programmet sto en rekke musikk- sang- og dansenummer i tillegg til ei utstilling av bildende kunst. Elevene ved ETS kulturskole kommer fra hele ETS-regionen, og foruten basen, som er tidligere Boltås skole, foregår undervisninga på en rekke steder.

Det betyr at elevene fra Kongsvik, Ramsund, Fjelldal, Liland, Evenskjer, Sandstrand og Grovfjord får undervisninga der de bor.

Motiverte elever

Kulturskolerektor Evald Joakimsen mener dette er en modell som fungerer godt.

– Det sparer foreldrene for mye kjøring, og det fører til at vi får flere elever. Skoleåret som vi nå markerer avslutninga på, har vært et veldig bra år. Vi har hatt motiverte elever, og ikke minst, dedikerte lærere som fortjener all mulig ros. Det er god spredning når det gjelder elevenes valg av instrument eller aktivitet. Piano, gitar, dans, band og kunst er mest populært, og undervisninga foregår både i grupper og som en til en-undervisning. Kunstfaget har vokst, og vi har fått flere elever etter at Merethe Torbergsen overtok som lærer. Når det gjelder neste skoleår, ser vi på muligheten til å få inn drama og eventuelt gospelkor, men for å få dette til, trenger vi økte stillingsresurser.

Utfordrer elevene

Ansvarlig for kunstundervisninga, Merethe Torbergsen, har en allsidig bakgrunn som barnevernspedagog, musiker og utøvende kunstner.

– Jeg har undervist her i to år, og det har vært fantastisk artig å se hvordan elevene blomstrer og tør å utfolde seg. Det er viktig å følge hver enkelt, finne ut hva de har lyst til, og gi dem utfordringer. Framskrittene kommer når jeg pusher dem litt og får dem ut av komfortsonen slik at de ikke stivner. Ellers lærer jeg dem nye teknikker og nye vinklinger i tillegg til at vi jobber med teori og det som er basic for kunsten de driver med.

DUETT: Maia Noble Strand og kulturskolelærer Jonas Joakimsen framførte en fantastisk versjon av sangen «The Prayer» som blant annet Andrea Bocelli og Celine Dion har gjort kjent.
BARCELONA: Inna Marja Amundsen sang operasangen «Barcelona», skrevet av Queens frontfigur Freddy Mercury. Denne sangen brakte henne videre til landsfinalen i UKM.
KUNST: Rektor Evald Joakimsen er svært fornøyd med utviklinga innafor kunstfaget ved kulturskolen. Her står han sammen med elevene: Vårinn Dietel Hanssen, Martyna Polanowska, Iris Rabone Storelv, Gerd Hanssen og kunstlærer Merethe Torbergsen.
UTFORDRING: Det er viktig å utfordre og få kunstelevene ut av komfortsonen, mener Merethe Torbergsen.