14. desember kan du oppleve Bruce Dicksinson på scenen til Scandic Ishavshotel, avslører hans management i dag. Der skal den velkjente heavy metal-sangeren gjøre en opptreden utenom det vanlige for tromsøværingene.

– Man kan godt kalle forestillingen stand up. Bruce kaller det selv «One Man Theatre», sier Cathrine Astad fra arrangøren Catwork.

Ville historier og flaue bilder

Dickinson er en ettertraktet foredragsholder, men det blir en helt annen form på forstillingen i Tromsø.

– Showet er veldig underholdende, med gode og til dels elleville historier, krydret med bilder som Bruce selv er litt flau av – spesielt fra tidlig 80-tall, sier Aanstad.

Dickinson har stått i front av Iron Maiden, som er et av verdens mestselgende rockband, siden 1981. 59-åringen har allikevel langt flere talenter, og er noe av entreprenør «på si».

SHOWMANN: Dette blir formatet Bruce Dicksinson vil opptre i, under besøket til Tromsø. Foto: Catwork

Sangeren er ølbrygger, og har vært involvert i hele prosessen rundt Iron Maidens eget øl. Han har også vært idrettsutøver, og drevet med fekting på toppnivå.

Øl og fly blant temaene

Flypiloten Dickinson er i tillegg direktør og grunnlegger av Cardiff Aviation, og står bak en rekke nye arbeidsplasser i luftfart. Hans selskap tilbyr vedlikehold av Airbus og Boeing fly, og Dickinson utdanner i disse dager nye piloter ved sin treningsavdeling i Cardiff.

Under Iron Maidens turnéer er det vokalisten som sitter bak spakene i bandets Boeing 757 og 747 Jumbojet. Øl, fly og sangerens livserfaringer blir sentrale temaer i Tromsø.

ROCKSTJERNE: Bruce Dickinson har frontet Iron Maiden siden 1981. Foto: Kent Gilbert

Signert bok inkludert

Som publikummer, kan man komme med spørsmål til Dickinson under showene, opplyser arrangøren.

Billetten på Scandic vil også inkludere et signert eksemplar av Dickinsons selvbiografi «What Does This Button Do», som ligger på New York Times’ bestselgerliste. 100 av de 450 billettene vil bli lagt ut i juni, mens resten kommer i salg til høsten.

SHOWMANN: Dette blir formatet Bruce Dicksinson vil opptre i, under besøket til Tromsø. Foto: Catwork Foto: Catwork
ROCKSTJERNE: Bruce Dickinson har frontet Iron Maiden siden 1981. Foto: Scanpix Foto: Kent Gilbert