Dermed kan det vanke sykling, Arctic Race of Norway og lekre ord og bilder fra Harstad på skjermen lørdagskvelden.

Knut Erik Dybdal er mannen bak det Hushovd kaller verdens lekreste sykkelritt, og Hushovd har mer ellermindre sverget på å ta en seier i rittet i tillegg til den han allerede har.

Her er hva sykkel-esset sier om rittet i onsdagens Harstad Tidende:

" Avslutningen i Harstad var fantastisk, overraskende og uvanlig bra. Ikke mange løp i verden kan måle seg med den.#" -Jeg ønsker virkelig å forsvare tittelen fra i år, og seier i Arctic Race blir et stort mål for meg i 2014-sesongen, avslører Hushovd. Han var den store profilen i feltet, og stilte til start som rittets offisielle ambassadør. Han levde opp til forhåpningene med seier på andre i Lofoten og fjerde etappe med målgang i Harstad. Arrangøren har antydet at de ønsker å videreføre samarbeidet med Hushovd. Den såkalte Oksen fra Grimstad røper at han tar oppgaven. - Jeg ønsker selvsagt å være ambassadør for rittet. Det ble ikke mindre interessant siden jeg vant første året. Hushovd forklarer hvorfor han står skulder til skulder med Arctic Race of Norway. - Jeg sitter igjen med fantastiske minner fra rittet, og opplevelser utenom rittet fra dagene i nord. Alle var entusiastiske, positive og stolte over landsdelen, samt rittet - en sjelden opplevelse, begrunner Hushovd.

Andre deltakere i det populære prateshowet blir Sissel Kyrkjebø og ordfører i Bergen, fargerike Sissel Drevland, som er født på Melbu i Vesterålen.

Thor Hushovd seiler opp som en av de store Arctic Race-figurene. Lørdag skal han på skjermen med rittsjefen.