Det samme med Facebook og Twitter, så er det enkelte somikke vet hvordan man skal bruke bildetjenesten Instagram på en fornuftig måte.Hva bør man gjøre, og ikke ? Burde man kommentere på samme vis som man ville hagjort med vennene sine ? Ungdomstidende har svaret.

Det er mangeforskjellige nettsider og blogger som skriver om deres mening om bruken avInstram og er åpen om deres meninger om bruken av Instagram. Huffington Posthar blant annet skrevet om akkurat dette, om hvordan vi mennesker kan blioppfattet som oppegående på bildetjenesten.

1. Duskal ikke være noen andre på Instagram enn den samme personen som du er ivirkeligheten.

2. Duskal ikke bedømme andres utseende negativt i en kommentar, uansett om det erspøk eller ikke.

3. Du skal ikke publisere bilder av folk når demikke er informert om det, da vedkommende kan syns at bildet er flaut. Om demvil at du skal fjerne bildet, gjør det med en gang, uansett om du syns det ermorsomt eller ikke.

4. Duskal ikke glemme at en spøk kan være like sårende på nettet som i virkeligheten.Folk har vanskeligheter å høre om du tuller om dem ikke hører deg ivirkeligheten.

5. Duskal ikke glemme at når du publiserer noe på nettet, så kan alle se det, og detgår ikke bort.

6. Duer ikke den eneste som er opptatt av å få «likes». Antall «likes» har ingentingå si for deg som person.

7. Duskal ikke klippe andre ut av et bilde, bare for å ekskludere dem. ("Medmindre det er snakk om moren din, og du bare vil legge ut et kult bilde av deg selv").

8. Duskal ikke lage anonyme brukernavn eller stjele noen andres konto. Ta bort dine«tags» fra upassende bilder og kommentarer.

9. Duskal ikke dele absolutt alt med absolutt alle. Hvis du går på ungdomsskoleneller barneskolen, sørg for at innstillingene dine er satt til privat, og at dubare følger folk du kjenner.

10. Du skal ikke publisere bilder av kroppsdeler som normalt ertildekket med minimum svømmeklær. Om du skal ta «selfies» ofte nok, så må duakseptere komplimenter uten å være beskjeden, og glede deg over å væreenestående.