Helt Sjef kampanjen skal knuse fordommene og hylle ungdommens lederevner og stå-på-vilje.

Initiativtakerne bak Helt Sjef er ungdomsmagasinet Spirit, interesseorganisasjonen Lederne og McDonald"s, en av Norges største arbeidsgivere for ungdom. Alle tre jobber med og for ungdom og unge voksne — hver dag.

Lederskap

– Gjennom Helt Sjef skal vi øke interessen for lederskap blant unge, basert på norske verdier, og inspirere ungdom til å skape seg en karriere. En arbeidslivs – og inspirasjonspris for ungdom, opplyser Charlotte Gundhus

· Deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år som er et inspirerende og initiativrikt lederemne.

·Prisen skal øke interessen for lederskap blant unge, basert på norske verdier og inspirere ungdom til å skape seg en karriere

· Arrangeres for første gang i 2013

· En folkeavstemming, samt en fagjury bestående av blant annet Shahzad Rana, tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm og rapperen Kaveh skal kåre vinneren.

·Vinneren kåres i Oslo i november og får 10.000 kroner til karrieresatsing, egen karrierecoach Alf Inge Stiansen, og en inspirasjonstur til Stockholm.

Overrasket

– Selv er jeg overrasket over å bli nominert, og veldig takknemlig for at mitt frivillige arbeid for studenters velferd og rettigheter blir lagt merke til, sier Joakim Pedersen, som ble nominert av en medstudent ved Høgskolen i Harstad.

– Det er en ære å bli nominert, og det å gå videre blant 1 av 20, av 380 nominerte unge ledertalenter er jeg kjempestolt over.

– Selv tror jeg at mitt arbeid med karrieredagene ved Høgskolen, og arbeid for studentvelferd er det som er blitt lagt mest merke til, mener Pedersen.

Han er til daglig student på Siviløkonomstudiet som går gjennom Universitetet i Tromsø, men med Harstad som lokasjon.

Engasjert

– Jeg har vært student ved HiH siden 2009, og hatt flere verv innen studentpolitikken — blant annet tre år i Høgskolestyrt, ett år som nestleder i studentparlamentet og nå andre året som styreleder av Studentsamskipnaden i Harstad.

— Jeg håper og trur at slike konkurranser som dette bidrar til økt engasjement blant unge ledertalenter og min oppfordring til alle, enten man er studenter eller ikke: Vis engasjement for det du brenner for, sier Joakim Pedersen, som synes engasjement gir en kompetanse som ikke kan læres i klasserommet, og et nettverk som er uvurderlig for resten av livet.