Onsdag morgen ble seks bilister stoppet for å ha kjørt på en strekning skiltet med gjennomkjøring forbudt. Bilistene fikk forenklet forelegg på 4200 kroner. Tirsdag skrev politiet ut fem forenklede forelegg på 3200 kroner i Øverlandet for å ha tatt en ”snarvei” og kjørt på gang- og sykkelstien sør for Kanebogen skole.

Vil slippe

Totalt må de 11 bilistene ut med over 40.000 kroner til statskassen. Men politiet ser helst at bilistene forholder seg til skiltene slik at de slipper å skrive ut forelegg. Trafikkoordinator Svein Heggen ved Harstad politistasjon oppfordrer folk til å respektere trafikkreglene av hensyn til myke trafikanter og beboere i området..

– Begge de to strekningene som vi kontrollerte tirsdag og onsdag er skolevei for mange barn. Vi hadde kontroller tidlig ved skolestart om morgenen, og ved skoledagens slutt. Samtlige bilister som fikk forelegg, ble tatt på et tidspunkt da det ferdes veldig mange barn til og fra skolen, sier Heggen.

Ønsker tips

Politiet ønsker tips fra publikum om steder hvor det er behov for trafikkontroller.

– Vi driver trafikktjeneste i Harstad, nærområdene og tettstedene rundt og forsøker i stor grad å følge opp steder hvor vi får klager fra publikum. Vi prioriterer skolevei og tidsrom hvor det ferdes myke trafikanter langs veien.

Han opplyser at politiet har fått mange henvendelser fra beboere i de aktuelle områdene som er bekymret over at bilister bryter trafikkreglene.

– Vi kommer til å ha hyppige kontroller den nærmeste tiden, og spesielt når elevene går til og fra skolen, sier Svein Heggen.

PS: Torsdag morgen melder politiet at det er gjennomført kontroll i Skorsteinen. Til tross for skiltet forbudt gjennomkjøring ble tre bilister tatt og fikk forenklede forelegg.

– Kontrollene fortsetter, skriver politiet på twitter.

KONTROLLER: Trafikkoordinator Svein Heggen varsler hyppige kontroller i området. Foto: Preben Olsen