Motorbrøl for kreftsaken

Til tross for ulikheten har AMCAR Harstad, bestemt å gi Kreftforeninga i Harstad, 30 kroner av hver solgte billett til lørdagens ”Night of Thunder”.

AMCAR-klubben har gjennom flere år støttet kreftsaken.

- Kreft er noe dritt

Dette er noe av baktanken Kreftforeninga i Harstad hadde da de inngitt et samarbeid med Harstad Am-Car Club. Torsdag kveld troppet Hans Børre Joakimsen opp på den årlige aktivitetskafeen til kreftforeninga, med sin dragrace-bil. Det er en skikkelig topptrimma og modifisert Chevrolet. Den brølte skikkelig på båthavna til Stangnes båtforening da Joakimsen tråkket på gasspedalen. Dette til stor glede for både unge og voksne.

For selv om dragrace og kreft ikke har noe med hverandre å gjøre, så vet Joakimsen meget godt hva kreft er.

- Kreft er noe dritt. Den rammer helt tilfeldig. Det kunne like gjerne vært meg som ble rammet. Det er ingen som har fortjent å få kreft, sier Joakimsen.

Han har to gode grunner for å stille opp for kreftforeninga.

- Den viktigste er at vi alle er mennesker. Det har vi til felles. Det andre er at det er moro å få vise fram det jeg er mest interessert i og det som jeg synes er aller mest moro i livet, sier Joakimsen.

Et friminutt

For Kreftforeningen er det viktig å ha kontakt med noe som er helt annerledes enn det de er opptatt med i hverdagen.

- Vi, som enten er rammet – eller er pårørende/venn med noen som er syk, trenger et friminutt, eller en lomme der vi kan tenke på noe annet enn sykdom, sier få tenke på andre ting.

Ofte er det slik at en som enten er rammet av kreft, eller har noen i familien/vennekretsen som er syk, så trenger man et friminutt. Det han et skikkelig dragrace gi. Tankene blir opptatt av noe annet, enn sykdommen og de daglige problemene man sliter med, sier Brita Bergli Kristensen i kreftforeningen.

De fleste av oss har et forhold til bil. Derfor passer dette helt utmerket som ev lynavleder dor kreftforeningens medlemmer.

Kristensen gleder seg aller mest på vegne av barna.

- Da ser du fryden som stråler i øynene når Joakimsen trykker på gasspedalen, det er ubeskrivelig godt, sier Kristensen.