Sommeren lar virkelig vente på seg i nord. Statsmeteorolog Anita Ager-Wick ved Vervarslinga for Nord-Norge sier kraftig vind er på veg mot kysten av Nord-Norge.

- Tirsdag ettermiddag og kveld meldes forbigående sørvestlig full storm 25 m/s på kysten. I tillegg er det ventet vindkast over 30 m/s innover land med en liten mulighet for vindkast helt opp mot 35-40 m/s på de mest utsatte stedene, melder yr.no

Tidslinje

Ved 13-tiden blåste det med 27 m/s ved Tjeldsundbrua. Vinden er ventet å være på sitt sterkeste nå på ettermiddagen. I 23-tida i kveld skal den avta.

- Gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Sterk vind kan føre til kansellerte avganger med båt, fly og annen transport. Fest alle løse gjenstander og unngå å bevege deg unødvendig utendørs, skriver Yr.

– Et kraftig lavtrykk er på veg i full fart fra vest og det gjør at vinden allerede i ettermiddag kan øke til storm på kysten, melder hun til yr.no.

Vindkast

– Vi venter også ganske sterke vindkast over land. I Nordland er spesielt Vesterålen og Ofoten ekstra utsatt. Her blir vindene såpass sterke at vi har sendt ut et farevarsel, sier Ager-Wick til yr.no.

Mandag kveld var det mye vind over Tjeldsundbrua. I Nordland meldes det om kanselerte fergeavganger tirsdag, blant annet fergesambandet Bognes-Lødingen.