De ønsker seg prosjektledere. Folk som kan påta seg å lose større byggeprosjekter trygt i havn, fra tidligfase til sluttføring.

Godt arbeidsmarked

Men det er ikke så lett å rekruttere. Arbeidsmarkedet for dyktige ledertyper er godt, også i privat sektor. Kommunen har måttet lyse ut stillinger på nytt, og har skjøvet på søknadsfristen.

– Vi har to prosjektledere fra før som tar ansvaret for de tyngste løftene. Kommunen har stor byggeaktivitet, og vi trenger flere.

Leveringskrav

– En av de vi har går sannsynligvis ut i pensjon på nyåret. Så her er det bare å søke. Kommunen er en rivelig og interessant arbeidsplass, reklamerer Bygg- og eiendomssjef Jan Dag Stenhaug.

Avdelingens ansvar er ifølge Stenhaug å levere gode, funksjonelle bygg, slik at kommunens tjenester kan utføres effektivt og med god kvalitet.

Harstad kommune er meget stor eiendomsaktør. For tiden pågår det sluttføring av ny Harstad barneskole og barnehage på Grytøya. Det planlegges ombygging av Sama sykehjem til boliger, nytt Helsehus i samarbeid med UNN HF, byggetrinn 2 på Bergseng skole og utredning av nytt rådhus.

Infrastruktur

I tillegg til nybygging pågår det løpende prosjekter for oppgradering/investering i teknisk infrastruktur og ombygging av eksisterende bygninger. I samarbeid med Harstad Havn KF er det igangsatt utviklingsprosjekt for Rødskjær havn- og næringsområde.

Det forventes i tillegg økt aktivitet de nærmeste årene. Nok å ta tak i, med andre ord.

Allsidig bakgrunn

– Søkere må ikke nødvendigvis være ingeniører. Prosjektledelse er et fag der folk med allsidig bakgrunn er aktuelle. Men det sier seg selv at det er en fordel om du har innsikt i byggeprosesser, sier Stenhaug.

– Dette er i realiteten en unik mulighet til å sette sitt preg på store prosjekter som vil prege byen i mange tiår.

– Hos oss får prosjektlederne en hånd på rattet allerede på arkitektstadiet, poengterer Stenhaug.

Eiendomssjef Jan Dag Stenhaug i Harstad kommune. Foto: Arkiv - Odd Leif Andreassen