Kunnskapsparken i Harstad har inviterte elever i syvende klasse til å være med på prosjektet.

Statkraft

– Vi ønsker å bidra til at bedrifter kommer ut i skolene. Denne gang er det Statnett som har inviterte elever fra syvende klasse med på et prosjekt med Kunnskapsparken. Tema er fornybar energi, forteller Annette Ekman, som jobber som prosjektleder i Kunnskapsparken.

Meldt seg

– Tre skoler har meldt seg på her i Harstad til prosjektet som har tema fornybar energi. Der er det blant annet fokus på anlegget på Hjellholmen i Harstad. Statkraft er med på prosjektet, forteller Ekman.

– Den klassen som går til topps i konkurransen får reise til Tromsø for å se på et prosjekt som pågår der, forteller Ekman.

Synlig

– Et konkurransedyktig og robust næringsliv innenfor petroleum og fornybar energi trenger mye folk med teknologisk bakgrunn. Vi skal bidra til at flere unge velger en utdanning her, sier Anne-Berit Hansen.

– Dette gir to utfordringer: Å få folk til å velge en teknologisk utdannelse og få folk til å ville flytte hit.

–  Look North: en samling prosjekter som skal vise unge voksne hvilke tilbud regionen vår har. Derfor drar vi til Trondheim i februar for å informere om mulighetene vi har her i Harstad-området, forteller Anne– Berit Hansen.

Prosjekt

– Prosjektet «Dagens unge – regionens fremtid» er Kunnskapsparken Nords virkemiddel for å bidra til dette. Målgruppen er barn og unge fra 10 år og opp til studenter og nyutdannede.

– Innholdet er konsentrert om realfag, entreprenørskap og å synliggjøre for unge hvilke muligheter som finnes i regionen. Prosjektet er eid av Sør-Troms regionråd og har mange samarbeidspartnere og støttespillere.

Drivkraft Ungdom er delt i tre:

1. Unge teknologer: retter seg mot ungdom i alderen 10-15 år og skal stimulere deres interesse for realfag.

2. Unge gründere: jobber med ungdommer fra 15-20 år og skal gi trening i hva som kreves for å skape sin egen bedrift.

3. Look North: en samling prosjekter som skal vise unge voksne hvilke tilbud regionen vår har.

Harstad kommune er også med på etablering av nye lokaler for Newton-rommet i byen. Fra 1. februar skal en være på plass i lokalene til Stangnes barneskole.

KUNNSKAP UT: Prosjektledere i Kunnskapsparken Nord, Anne Berit D. Hansen og Annette Ekman, er godt i gang med flere prosjekter for elever i skolen. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal
Hjellholmen Foto: Gurid Ivarhus Næss