Iraneren Ali Moshkel-Gosha tar mandag med seg kone og to mindreårige barn på hurtigruten med kurs for Melbu i Vesterålen.

Han kom til Norge sammen med kona i 2010. Etter mange år på Borkenes mottak flyttet han videre til Harstad mottak.

– Vi venter fortsatt på å få behandlet vår søknad om opphold i Norge, sier iraneren, som ikke legger skjul på at ventetiden sliter hardt på ham og kona.

Familien på fire får utbetalt 190 kroner dagen av UDI eller rundt 5.000 kroner i måneden. Siden han og kona ikke har oppholdstillatelse, så kan han ikke ta seg jobb.

– Jeg ønsker likevel å takke de som jobber ved Harstad mottak. De har vært fantastiske. Det samme må jeg si om de ansatte ved rød base og gul base i Gullhaugen barnehage. Ansatte, barn og foreldre har også stilt opp for oss. Vårt eldste barn er over fem år nå. Begge barna våre er født i Harstad, forteller Ali.

– Siden januar 2015 har vi hatt flotte dager i Harstad. Vi har bodd i en familieleilighet i Rollnesveien og ungene har vært i barnehage. Nylig arrangerte flere kjenninger av oss i barnehagen en avslutningsfest for barna på Sam Lekeland. Vi ønsker å takke alle disse for en flott tid. Vi har også hatt gleden av og bli kjent med Jonny Kristiansen og Soheila. De har vært gode støttespillere i ventetiden her i Norge, sier Ali Moshkel-Gosha.

Nå sendes han og familien videre til et asylmottak på Melbu i Vesterålen. Han er mest bekymret over at barna ikke ennå har fått barnehageplass. Men han er også fortvilt over at han og kona neppe får svar fra UDI med tanke på oppholdstillatelsen i Norge. Livet på vent i nord tærer på den lille familien fra Iran.