Der skal de lære om kinesiskkultur samt besøke flere kjente steder som for eksempel Den Kinesiske Mur, DenForbudte by og Himmelens Tempel.

- Vi skal ha en guide med oss på turen som er kinesisk, mensom har bodd i Sverige i mange år, sier Hanna Olea Holen som er elev på linjaBarn og Ungdom på Trondarnes Folkehøgskole (Trofo).

- Målet med studieturen er å lære mest mulig om Kina og hvalandet har å by på. Kina har jo en lang historie som blant annet angår barn ogungdom. Vi skal besøke mange kjente steder i Kina og blant annet se en forestillingmed kinesisk akrobatikk og Kung Fu, som er en gammel kinesisk kampsport. Viskal også prøve å komme litt i kontakt med lokalbefolkninga. Et av problemeneer at de fleste ikke prater engelsk, så det blir sikkert en del tegnspråk, lerHanna.

Monica Jakobsen er faglærer på linja Barn og Ungdom på Trofo, og har vært med på samme reisen fire gangertidligere.

– Vi skal innom alle store severdigheter, blantannet en perlefabrikk, hvor vi får se hvordan de tar ut perlene fra muslingerog hvorfor perlene får forskjellige farger. Vi skal også innom en silkebutikkog få innføring i hvordan silken utvinnes, sier Jakobsen.

– Hva kan utfordringene med turen være?

– En av utfordringene til elevene tror jeg er atde ikke får tilgang til Facebook og andre sosiale nettverk i Kina fordi dealler fleste er stengt. Europeere er noe kineserne ser veldig lite av, derforer det veldig interessant for dem når vi kommer på besøk, så de er veldigimøtekommende.