Ordføreren har registrert økende interesse for tilflytting til kommunen, og hun mener at tilrettelegging av boligområder blir viktig i det nye året.

Planarbeid

Det skjer mye i Tjeldsund, og det er viktig å være forberedt på utviklinga, mener ordføreren.

- Norges Brannskole får snart sin fagskole, og studentboligene på Fjelldal må være på plass til oppstart høsten 2019. I midten av desember fikk vi tilsatt en prosjektleder som i to år framover blant annet skal jobbe med dette. I forbindelse med den nye Hålogalandsveien må vi forberede en områdeplan for Hinnøy-sida, og tidlig i 2018 skal kommunens samfunnsplan være på plass. Den vil gjøre oss bedre i stand til å ta vare på de utviklingsmulighetene som kommer. Når det gjelder Hinnøy-sida og Kongsvik, finnes der i dag både barnehage, skole og basseng i tillegg til bensinstasjon. Her bør det ligge til rette for flere servicefunksjoner, noe som vil skape økt aktivitet. Jeg tror også at turisme knyttet til naturopplevelser i Kongsvikdalen kan være mulig.

Identitet og kultur

I Tjeldsund jobbes det også med å forberede kommunesammenslåinga med Skånland som skal skje 1. januar 2020, og dette arbeidet vil pågå for fullt i det nye året.

– I dette krevende og viktige arbeidet opplever jeg en veldig positiv tone og en stor arbeidsglede. Det er nedsatt arbeidsgrupper for de ulike områdene for kommunale tjenester, og selv om våre ansatte har det hektisk nok fra før, er de ikke redde for å ta i et ekstra tak. Den nye kommunen vil strekke seg langs Tjeldsundet og Astafjorden, og vi er godt i gang med å skape en felles identitet og kultur. Da må vi bygge opp omkring det som skjer, og entreprenørskapskulturen i Grovfjord vil være en viktig brikke i dette arbeidet, sier ordfører Liv Kristin Johnsen.