Jeg registrerer at begge parter har strukket seg langt for å komme fram til en avtale. Jeg vil berømme dem for arbeidet for å sikre en fortsatt god luftambulanseberedskap i hele landet, sier Høie.

Høie kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Flygerforbundet om manglende innsats. – Jeg har tatt ansvar for det som er min oppgave i denne saken, nemlig at denne konflikten i minst mulig grad skulle ramme pasientene. Derfor har jeg sørget for at de som sitter med det operative ansvaret for luftambulanseberedskapen, nemlig Helse Nord og Luftambulansetjenesten HF, har satt i verk en rekke tiltak for å sikre beredskapen. Blant annet er to helikoptre fra forsvaret utrustet for pasienttransport og med anestesilege om bord, fast stasjonert i Finnmark.

11. juni møtte Høie ledelsen i Babcock i Tromsø. – Overfor dem understreket jeg betydningen av å sikre erfaring og kompetanse når de tar over flyambulansetjenesten 1. juli 2019, i tråd med Stortingets vedtak. Derfor er det svært positivt at de sammen med flygerforbundet er kommet fram til en løsning som sikrer dette, sier Høie.