Mange ungjenter har en felles drøm. Alle de vil komme på tv og få sin tid i rampelyset. Bloggeren Sophie Elise Isachsen fra Harstad er en av fire bloggere som skal på tv skjermen i januar. Dokumentarserien på TV2 Bliss har navnet «Bloggerne».

Følger henneIsachsen er, utenfor bloggen, en helt vanlig jente. Hun reiser, shopper, bruker tid med venner og blogger.Hun har siden 2011 skrevet på sin blogg om det som interesserer henne mest. Klær, sminke og forskjellige hendelser i livet hennes. Om man bestemmer seg for å starte en blogg, så er det visse kriterier som må følges dersom man vil nå langt. For eksempel at det ikke er en ni til fire-jobb og at bloggtiden bør være fleksibel i forhold til den tid man har til disposisjon. Hun har som alle andre bloggere fått mange muligheter til å utvide sitt nettverk. I sin tid som blogger har hun mottatt mange kommentarer, både konstruktive og mindre hyggelige.

Gråtkvalte scener

I den kommende dokumentarserien vil vi bli bedre kjent med den 18-årige jenta fra Harstad. Innspillingen av serien vil finne sted i forskjellige situasjoner. Hun kan avsløre på sin blogg at det blant annet vil bli gråtkvalte scener, Justin Bieber konsert, hvor hun feirer russetiden og jobber seg opp mot eksamen. Sophie Elise syns at det er veldig artig å få være med på noe så stort, og hun både gruer og gleder seg til premieren.

En lang prosess

Som deltager av dokumentarserien er det en del arbeid som skal til. Det er mye planlegging, både for filmteamet og deltagerne. - Du har alltid et tv-team med deg, og det er en fordel å være åpen, sier hun. Nå er innspillingen avsluttet og er klar for sending 12. januar 2014. Den 18-årige jenta fra Harstad syns at prosessen har vært lang, og hun har lært mye som hun kan få bruk for senere i livet. Blant annet hvordan man produserer en dokumentarserie, og hun synes selv at resten av prosessen har vært greit å gå igjennom. Isachsen håper at dokumentarserien skal gi seere et mer realistisk og ekte inntrykk av hvordan 18-åringen egentlig er. - Jeg har lært litt om hvordan man produserer en dokumentarserie, men det har jo samtidig bare vært livet mitt som et filmcrew har fått tatt del i.

En inspirerende erfaring

Dokumentarserien har ikke bare gitt henne en stor mulighet for å bli integrert i rampelyset, men også inspirasjon for veien videre med både bloggen og eventuelt et liv i rampelyset. Som de fleste andre jenter på hennes alder,  har 18-åringen kommet til stadiet der hun tenker på fremtiden. Hun har ønsker om å fortsette med bloggingen så lenge hun klarer å finne motivasjon, og hun legger til at hun har mer å gi til leserne. Om det ender opp med at hun bestemmer seg for å slette bloggen, er det magefølelsen som skal følges. Fremtiden ligger for hennes hender, og selv ønsker hun å flytte sammen med en hun er glad i. Og resten får komme etter hvert.