Programmet for festivalen er egnet til å gjøre en kjølig høst mye lunere, og det i syv dager til ende. Det som i fjor og i forfjor kun het Høstfestivalen, har nå fått tillegget "den årlige," noe som ifølge hovedkomiteens leder, Dag-Jøran Olsen, er viktig å få nevnt.

– Det er tredje året vi har høstfestival, og nå er vi sikre på at dette er en årlig festival. Da passet det å foreta en liten endring i navnet.

Nytt og gammelt

Mye er som før, men mye er også nytt. Nytt av året er blant annet en fotballcup for barn. Den samler 16 lag med unger mellom syv og ti år.

– Andre arrangerer turneringer. Vi ønsket også å ha ei turnering. Den nye kunstgressbanen er årsaken. Vi vil jo bruke den når vi først har den, sier Olsen.

Og interessen for å stille lag har vært stor, forsikrer han.

– Det var mange som meldte seg på, men dessverre er det ikke plass til alle. Kanskje må vi utvide til neste år.

Rikholdig

Det er Skånland OIF som arrangerer Den årlige høstfestivalen – i klubbens 75. år. Det betyr ikke at det bare er fokus på det idrettslige. Det blir damenes aften med aerobic, Barnas høstfestival med dansverksted der ungene får lære hip hop-dans. og en eldrefest fredag der Skånland Trekkspillklubb sørger for foryngende toner.

Et rikholdig program inneholder også mesterskap i sykling, trimturer, isbading og høsttakkefest i Skånland kirke. Og så blir det vanlig marked, selvfølgelig.

– Vi har 20-25 utstillere, men kunne hatt mange flere. Det er mange vi har måttet si nei til, sier Dag-Jøran Olsen.

Tidligere år har plass vært en utfordring. Nå tas telt i bruk.

– Dermed er et plassproblem løst. Nå håper vi bare på bra vær. For så ille som det var i fjor kan det bare ikke bli, sier han og avslutter med et forhåpningsfullt hjertesukk.

– Det blir mye lettere å arrangere høstfestival når flerbrukshuset står klart.