Nå ser de behovet for å stramme inn sier seksjonsleder Line Solheim ved Harstad politistasjonsdistrikt, har tidligere uttalt at de vil vise forståelse for at bilistene har fått en del nye utfordringer med nytt kjøremønster.

Nå strammer de inn og viser ingen nåde

Solheim sier at politiet blir dele ut bøter til bilister som ikke følger skilting eller trafikklysreguleringen.

– Vi har daglig flere henvendelser, fra Statens vegvesen, busselskap og andre om at byens bilister ikke overholder skilt eller lysreguleringen, sier Solheim.

Hun sier videre at det mildt sagt har vært litt kaos innimellom.

Kjører på rødt lys

– Slik kan vi ikke ha det. Det er ikke bare langs riksveien og Seljestadveien slik foregår. Det er satt opp et stoppskilt ved krysset i Kongsveien ved den gamle rørleggerbutikken som ikke overholdes. Også i St. Olavs gate ved sykehuset er det en strekning som er lysregulert, her kjører veldig mange på rødt lys, sier Solheim.

Både politiet og andre aktører har forsøkt å være ute i trafikkbildet for å veilede og rettlede, men de ser ingen effekt av det.

Bøtesatsene på rødlyskjøring, kjøring mot stoppskilt og vikepliktsskilt er på 7.450 kroner, og i tillegg får du tre prikker.

Hun ber alle som er usikker, eller nye i byen om å gå inn på Harstadpakken sine sider, og oppdatere seg om det nye kjøremønsteret.