Oppdatering søndag: Operasjonsleder Ina Selfors hos politiet i Nordland opplyser til VOL at det søndag ikke blir gjort annet enn avhør og rundspørringer i forbindelse med saken.

Politiet i Vesterålen hadde i løpet av lørdags formiddag gjennomført en rekke etterforskningsskritt i saken. Det opplyste politiet i ei pressemelding klokka 16.09 lørdag.

– Det er per nå intet i saken som styrker hypotese om at noe straffbart skal ha skjedd. Den avdøde er en kvinne i 50-årene, med lokal tilhørighet, sa operasjonsleder Lars Halvorsen i ei pressemelding.

Pårørende er varslet om dødsfallet, ifølge Halvorsen.

Krimtekniker bisto

Personen ble funnet utendørs.

Det opplyste politiet i Nordland i ei pressemelding like før klokka 12 lørdag:

– Politiet etterforsker bredt ut fra flere hypoteser, med tanke på hva som kan ha skjedd. Vi er i en tidlig fase av etterforskningen, skrev operasjonsleder Remi Johansen i pressemeldinga.

Foreløpig hadde ikke politiet noen indikasjoner på at det hadde skjedd noe straffbart, men de utelukket på dette tidspunktet ingenting.

Brannmannskaper fra Hadsel brann og redning bisto politiet med å skjerme av området, og en pressenning var spent opp i sentrum.

Ifølge NRK Nordland var politiets krimtekniker på stedet for å bistå i etterforskningen.

Den avdøde er en kvinne i 50-årene med lokal tilhørighet. Foto: Idar Ovesen
Politiet etterforsker hendelsen bredt ut fra flere hypoteser. Foto: Idar Ovesen

Stengte av område

Politiet fikk melding om hendelsen klokka ni lørdag morgen.

VOL var først i kontakt med politiets operasjonssentral litt før klokka 11 lørdag formiddag.

På det tidspunktet ønsket ikke operasjonsleder Remi Johansen å si mer enn at det hadde vært en hendelse, og at politiet i den forbindelse hadde stengt av et område i sentrum av Stokmarknes.

Per klokka 12 lørdag hadde ikke politiet noen indikasjoner på at det hadde skjedd noe straffbart, men de utelukket ingenting. Foto: Idar Ovesen