– Det ser ikke så veldig lyst ut. Snøgrensa kryper nedover. Det vil bli nordvestlig vind, regn, sludd og snøbyger som dominerer utover dagen. I morgen blir det kanskje litt lettere vær og lengre tid mellom bygene. Temperaturen vil imidlertid ikke stige særlig, sier vakthavende statsmeteorolog Magni Svanevik.

Vervarslinga, som holder til på rundt 100 meter over havet i Tromsø, tvitret i morgentimene et bilde av snø på plenen til målestasjonen. Det smeltet i løpet av formiddagen, men meteorologene kan ikke utelukke et comeback i nær fremtid.

– Dette er ikke uvanlig på denne tida av året, når vi får denne arktiske, kalde vinden, sier Svanevik til iTromsø.

Kan bli ti grader

Prognosene fremover er usikre, men det blir trolig litt varmere i takt med at vinden dreier til sør og sørvestlig retning lørdag.

– Men nedbøren vil fortsette, sier Svanevik, som ikke tør å komme med skråsikre prognoser for neste uke.

– Det ser ikke ut til å være noe å rope hurra for. Det kommer nye lavtrykk inn. Det blir nok ikke like kaldt som det vi har hatt nå, men det ser heller ikke ut til at vi får temperaturer over ti grader, sier hun.

Snøfallet har heller ikke gått upåaktet hen i sosiale medier.

– Hey June, don't make it bad, skriver Anneli Drecker, med henvisning til den kjente Beatles-sangen «Hey Jude», på Facebook til et bilde av snø på terrassen.

Torsdag meldes det for Troms nordvestlig bris, frisk bris utsatte steder. Regnbyger, snøbyger over 200-400 meter. Fredag: Vest og sørvest bris, periodevis frisk bris utsatte steder først på dagen. Enkelte regnbyger, snøbyger over 200-400 meter.