Etter en nærmere to timer lang debatt ble det til slutt kun SVs Johnny Kristiansen som valgte å stemme i mot det omforente forslaget som Ap, Venstre, Høyre, KrF og Frp la frem. I forslaget heter det blant annet at rådmannen bes legge frem en utredning både juridisk og økonomisk som skisserer hvilke muligheter som ligger i å etablere kino og bibliiotek i Nordic Eiendoms planer om utbygging på Larsneset.

Kristiansen stilte en rekke kristiske spørsmål, blant annet om hvorvidt det er behov for ny kino og nytt bibliotek, om man vet hvorvidt det blir billigere gjennom et offentlig privat samarbeide(OPS) og om kommunen i dette tilfellet hjelper Utvåg mer enn Utvåg hjleper kommunen ved å etablere de to institusjonene i deres byggeplaner.

- Det virker som man nå ukritisk hopper på et prosjekt etter at Sverre Utvåg gikk ut med en skyllebøtte i media mot rådmannens saksfremlegg.

Utsagnet fikk både Aps gruppeleder, Kri-Anne Opsal og varaordfører Maria Serafia Fjellstad til å reagere spontant.

- Denne debatten har ikke oppstått som følge av Utvågs utspill. At Kristiansen ikke har fått med seg at debatten har pågått over lang tid, får stå for hans regning, sa Opsal.

- Jeg kan trøste Kristiansen og og SV med at vi ikke fatter noen endelig avgjørelse om dette i dag. Det som hadde vært kritikkverdig var dersom vi ikke valgte å se på de muligheter som ligger i Utvågs prosjekt, sa Fjellstad.

OPPGITT: Kari-Anne Opsal var oppgit over at SV ikke hadde fått med seg deabatten som har pågått. Foto: Andreas Isachsen
UNDRENDE: Maria Fjellstad var undrende til at SV ikke har fått med seg tidligere debatten om kino og bibliotek. Foto: Andreas Isachsen