Torsdag var det ikke planlagt noe ekstraordinært tiltak i forbindelse med Norway Cup 2014 som arrangeres på Ekebergsletta den kommende uken. Nå har de ombestemt seg.

- Vi har, og har i mange år hatt en beredskapsplan, og tatt høyde for alle tenkelige scenarier. Politiet har likevel vurdert at vi vil merke en økt tilstedeværelse nå, sier generalsekretær for Norway Cup Frode Kyvåg til Dagbladet.

Harstad-lag reiser

Fra Harstad reiser fem lag til årets Norway cup. Ifølge generalsekretæren skal man ikke være nervøse for å dra.

- Jeg opplever overhode ikke at vi er et mål. Det er det ingenting som tyder på, sier Kyvåg videre til avisa.

Godt samarbeid

NFF skriver på sin hjemmeside at de har et tett samarbeid med Oslo politidistrikt og at sikkerheten vil økes.

- Norway Cup har i alle år hatt et tett og godt samarbeid med Oslo politidistrikt rundt forberedelser og gjennomføring av Norway Cup, og har blant annet utviklet en omfattende beredskapsplan sammen. Basert på den generelle beredskapssituasjonen i Norge har Norway Cup gjennomført et møte med sentral ledelse i Oslo politidistrikt.- Norway Cup vil jobbe tett med politiet rundt den videre planleggingen og gjennomføringen av turneringen, og Oslo politidistrikt bekrefter at de vil iverksette sikkerhetstiltak utover det som allerede er planlagt. Norway Cup forstår at deltakere og andre kan bli urolige av situasjonen, men planlegger gjennomføringen videre i tett samarbeid med Oslo politidistrikt og ønsker våre deltakere velkommen til årets turnering.

Stabsjef for Oslo politidistrikt Johan Fredriksen ønsker å forsikre folk om at Norway Cup er trygt.

- Hvis jeg hadde hatt barn, hadde jeg følt at det var trygt å sende de til Norway Cup, sier stabsjefen.

Ikke troen på terror

VGs journalist Nilas Johnsen tror ikke Ekebergsletta er noe mål for terrorgruppen.

- Denne type terrororganisasjoners tidligere mål har ikke inneholdt et idrettsarrangement for barn. Jeg tror derfor ikke at Norway Cup passer inn her. La oss bare håpe da at turneringa er trygg, sier Johnsen.

Ingen lag har trukket seg fra Norway Cup på grunn av terrortruslene

Det bekrefter sikkerhetsansvarlig Cato Løken til bt.no. Han har den siste tiden likevel mottatt henvendelser fra bekymrede lagledere og foreldre.-Noen lagledere har ringt meg og sagt at foreldre vurderer å ikke la barna sine dra til Norway Cup, og lurer derfor på hva som skjer om deikke er nok spillere til å stille lag. Men totaltsett dreier det seg om få henvendelser, sier Løken til bt.no, og legger til: Det virker som om de fleste har tatt politiets oppfordring om å fortsatt leve som normalt på alvor.