Nestlederen i Stortingets næringskomité går nemlig veldig langt når han legger fram jobben som er gjort fra selskapets egen side som til sjuende og sist har munnet ut i den første statsgarantien i historien fra en næringskomité noensinne.

– Arctic Race of Norway har både ledertrøya, den prikkete klatretrøya og den hvite ungdomstrøya på området. Måten som Arctic Race of Norway har gått fram på for å inkludere norske politikere på er forbilledlig. De har oppdatert oss på sine planer og samtidig belyst hvilken økonomisk muskel som har blitt etablert med dette internasjonale etapperittet. Når man i tillegg klarer å ha en landsdel i ryggen, så viser de at de rett og slett har gjort alt riktig, sier Frp-politikeren.

– Brutt en grense

Han understreker at det er en god grunn for at mange politikere har trykket arrangementet til sitt bryst.

– Slik jeg oppfatter det så er det ikke mange som er uenig i at arrangementet fortjener støtte. De har vist at store idrettsarrangementer kan kvalifisere til bevilgninger fra næringskomiteen. Og de kan også ha banet vei for flere arrangementer.

– Hva er det som gjør Arctic Race så spesielt at det fortjener statsgaranti?

– De har klart å lage et godt TV-konsept i en landsdel som er fattig på store internasjonale idrettsarrangementer. I tillegg har de også klart å vise med tall hvilken stor økonomisk betydning idrettsfesten har. Det er også et etapperitt som har skapt nordnorsk identitet og som kan bli viktig i Barentssamarbeidet ved å inkludere Russland og andre land på Nordkalotten i etapperittet, mener Korsberg.

– Uheldig vinkling

Norges Idrettsforbund, Norges Bedriftsidrettsforbund og Norges Skiforbund var også på talelista. I løpet av sine fire minutter med taletid gikk Mads Andreassen og Morten Schønfeldt ut og påpekte at flere idrettsarrangement hører hjemme i samme båt som Arctic Race of Norway. Det falt ikke i smak hos Korsberg.

– Jeg er forundret over at dette ble vinklingen fra idrettsforbundets side. De skulle jo unisomt ha jublet for ARN- støtte. Med denne inngangen så det ut som deres jubel var betinget, og litt preget av misunnelse, mener Korsberg.

TiLFREDS: Øyvind Korsberg Foto: Lars Åke Andersen