I snart 150 år har Den norske turistforening (DNT) jobbet for at flere skal kunne oppleve noen av verdens fineste natur. Turkatalogen er ett av mange tiltak for å vise enda flere hvilke fantastiske friluftsmuligheter og spennende turmål som finnes Norge.

– Kanskje finner du en ny favoritt, sier Kjell Gustavsen i Harstad turlag. Han er både stolt og glad over å få ha med to av lagets turer i den nye nasjonale katalogen.

Tilbudet til DNT spenner vidt og er så omfattende at det kan være utfordrende å få oversikten.

– Med den nye turkatalogen ønsker vi å løfte frem et utvalg av alt det fine vi har å by på for å gjøre det enda lettere for folk å komme seg på tur, sier Gustavsen.52 opplevelser

Katalogen er trykket i over 200.000 eksemplarer.

– Her snakker vi om 52 flotte fellesturer med turleder. Her er noe for små og store, nybegynnere og gamle travere, kajakkpadlere, barnefamilier og for alle dem som vil samle nye turopplevelser i gamle fotefar, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Turer for alle

Over 600.000 var med DNT på små og store turer i fjor. Det er ikke så mye lengden og turmålet som teller, men at du kommer deg ut og får ladet batteriene.

– Vi har veldig mange enkle nærturer og tilbud for barn, seniorer og voksne på ulike nivåer. Og finner du ikke drømmeturen blant de 52 utvalgte i katalogen, er det bare å sjekke hele tilbudet – og katalogen på DNT.no.  Ved å melde deg på en av de lengre sommerturene, får du et mål for hverdagsturene og en trygg, sosial og flott fjellferie i sikte, sier Øveraas.

Dette bildet er fra en tur til Blåvatn. Foto: Kjell Gustavsen