Redningshelikopteret over havaristen. Foto: Redningsselskapet

SISTE kl 16:45: Hovedredningssentralen bekrefter at alle tre om bord fiskebåten er kommet trygt om bord i redningsskøyta.

– Men fartøyet gikk ned under slep av redningsskøyta og man klarte ikke lense ut tilstrekkelig. Slepet ble etter hvert stoppet og de tre om bord gikk om bord i redningsskøyta og tas inn til Andenes. Alle tre er rapportert om å være i god form og ved godt mot, sier Tor Eirik Torkildsen ved Hovedredningssentralen til VOL.

Han kan ikke si noe om årsaken til at fartøyet ikke lot seg lense tilstrekkelig til å berge det til havn.

KL. 15:40: Hovedredningssentralen (HRS) melder at Redningsskøyta ligger ved siden av fiskebåten som tar inn vann og overvåker situasjonen.

– Redningshelikopter ligger også i luften over havaristen og kan om det blir påkrevd heise de om bord. De tre fiskerne er iført overlevningsdrakter og har det etter våre meldinger bra etter forholdene. Vi får satse på at Redningsskøyta får om bord lenseutstyr for å prøve å berge fiskebåten, men det har jeg ikke konkrete meldinger om ennå, rapporterer HRS.

TIDLIGERE:

Det melder Hovedredningssentralen for Nord-Norge onsdag kl. 14:51.

– Et fiskefartøy med tre personer om bord tar inn vann, nord av Andøya. Tre ressurser er satt inn: Redningshelikopter fra Tromsø, RS Dagfinn Paust fra Andenes samt et frivillig fartøy som var i nærheten. Første ressurs er allerede fremme på stedet og gir assistanse, lyder meldingen på X/Twitter.

Ved Hovedredningssentralen Nord-Norge opplyser Jørn Lona at det er snakk om en fiskebåt som tok inn mye vann.

– Redningshelikopter er på tur ut, og et annet fartøy er fremme. Så de holder nok på å få lastet dem av.

VOL oppdaterer.