Hvert år får 100 ungdommer dette stipendet som skal være en verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer. Utmerkelsen skal også synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge.

Fire vinnere fra ETS

Utdelingen av stipendet foregikk under ETS kulturskoles sommeravslutning. Det var selvfølgelig Tjeldsunds ordfører, Liv Kristin Johnsen, som fikk æren av å overrekke stipendet som denne gang gikk til hennes egen sønn. Hun hadde dermed dobbel grunn til å være stolt, både av Linus og, ikke minst, av det arbeidet som ETS kulturskole gjør.

– Det er en liten kulturskole i et grisgrendt strøk, men her jobber dyktige lærere, og de leverer hele tida kvalitet. Etter hvert har de blitt god på å utvikle unge talenter, og Linus er den fjerde i rekka som får Drømmestipendet. Til Linus vil jeg si at jeg vet hvor mye du øver, så dette har du fortjent.

Jazzversjon

Det er vanskelig å si hvem som var mest stolt av mamma, Linus, kulturskolerektor Evald Joakimsen eller pianolærer Ekaterina Amundsen, for de smilte alle fra øre til øre. Linus kvitterte for stipendet med å spille en jazzversjon av Scott Joplins «The Entertainer», et krevende stykke som brakte han til årets landsfinale i Ungdommens Kulturmønstring.

Satser på musikk

Linus, som går i niende klasse ved Ramsund skole, har bare spilt piano i tre år.

– Jeg hadde ikke så mye å gjøre på fritida, og da foreslo mamma at jeg burde begynne på kulturskolen. I begynnelsen var jeg ikke så ivrig, men så fikk jeg nytt piano, og da ble det mer øving. Grunnen til at jeg valgte å spille et såpass vanskelig stykke som jazzversjonen av «The Entertainer» i UKM, er at jeg liker å utfordre meg selv med stykker som egentlig er for vanskelig for meg. Ellers synes jeg at det er en kul melodi, og så er det jo en klassiker. Planen framover er å ta musikklinja på videregående, for jeg håper å kunne satse på musikk videre.

JAZZVERSJON: Linus kvitterte med «The Entertainer» av Scott Joplin.