Butikksjef Kjell-Roar Nilsen og distriktssjef Arnt Inge Johnsen forteller at det ikke er en selvfølge med et nytt utsalg i Harstad.

- Det har vært mye engasjement rundt Vinmonopolet og en potensiell flytting eller nyetablering i Kanebogen. Slik som saken er nå, så vil vi ikke søke om tillatelse til å åpne et nytt utsalg i Kanebogen, forteller distriktssjef for Vinmonopolet Arnt-Inge Johnsen.

Prioritering

For å åpne et nytt polutsalg er det visse kriterier som må oppfylles, og i Harstad er noen av disse til dels usikre. Fra Vinmonopolets side blir det et spørsmål om prioritering.

Nilsen poengterer videre at det finnes flere sikrere etableringer i Norge som Vinmonopolet prioriterer. Neste mulighet for å søke om et nytt polutsalg i Harstad blir nå tidligst høsten 2017.

På overtid

Butikksjefen legger ikke skjul på at det snart er et modent behov for endring av Vinmonopolet i Harstad.

- Vi er litt på overtid når det kommer til lokalet og innredning. Samtidig er det veldig viktig for oss å være der folk er uavhengig av om det er i sentrum eller Kanebogen, selv om det å flytte ut av sentrum aldri har vært et tema. Sentrumsplanen legger jo noen føringer vi må ta hensyn til, slik som tilgang på lokaliteter og parkeringsplasser, informerer Nilsen.

Langsiktig plan

Johnsen påpeker at Vinmonopolet følger godt med på utviklingen i sentrumsplanen, og at de har merket at interessen rundt dem og deres plassering er særdeles høy.