Et sted å være, et sted å lære er mottoet til Radio Harstad,som er et av de mest unike tilbudene for ungdom her i landet. I tilleggarbeider de for å skape tillit, trygghet og trivsel, som forkortes til de treT’ene. En ungdomsstyrt radio som Radio Harstad, finnes ingen andre steder iNorge.

- Hva er nytt på Radio Harstad?

- Vi har blant annet nytt utstyr, programvare og nettradio,pluss at det stadig kommer nye ungdommer til radioen, sier Bengt Simonsen.

Sparebanken Nord-Norge sponset i fjor Radio Harstad med200.000 kroner. Disse pengene har gått til nytt utstyr som nye mikrofoner ogdatautstyr.

- På Radio Harstad lærer vi ungdom å mestre, og mestringfører til selvtillit. Vårt motto er Et sted å være, et sted å lære, detterefererer igjen til de tre T-ene. Bare fordi noen har dysleksi, betyr ikke detat de ikke kan lese. Alle lange vanskelige ord er delt opp i mindre ord, og daer det jo bare å lese bit for bit, og til slutt har du lest ordet. Det er noeav det vi får ungdom til å forstå. Vi lærer dem å mestre, sier Bengt Simonsen.

- En annen ting som er nytter at vi nå inviterer 8.-klassinger til å være deltagere i konkurransen Hvemvet mest? Tidligere var det 9.-klassinger som ble invitert, avslutter redaktørBengt Simonsen.