Harstad Bueskyttere arrangerte for første gang et norgescupstevne. Det fant sted i Seljestadhallen på alle hjerters dag. Ekteparet Storelv gikk ikke glipp av konkurransen.

– Selv om vi deltar i forskjellige klasser, blir det intern konkurranse mellom oss. Detner stor prestisje å vinne, sier Jon-Arne.

– Hvordan er stemningen i huset når en av dere vinner?

– Det går for det meste bra, vi er ikke sur på hverandre selv om den ene taper, ler Kristine.

Hun skjøt 556 poeng og ble nummer tre i sin klasse. Jon-Arne oppnådde 548 poeng og fikk tilsvarende plassering i sin klasse. Her vant klubbkamerat Christoffer Furnes med 574 poeng, stevnets høyeste score.

Skapt for hverandre

I 2007 giftet Jon-Arne og Kristine seg. Da hadde de vært turtelduer siden de ble kjærester åtte år tidligere.

– Vi vokste begge opp i samme bygd, Evenesmark, og vi har vært venner siden vi var 10 år, forteller de.

Ektemannen har holdt på med bueskyting i hele 23 år, og er i dag leder i Tinden Buskytterklubb. I 2002 begynte også kona med bueskyting.

– Jeg ble lei av å sitte og se på, forklarer hun.

Ekteparet prøver å dra på mest mulig stevner.

– Vi drar på bueskytterstevner vi har muligheten, spesielt hvis vi det er i nærområdet, sier Jon-Arne.

Det er ikke bare Amor og ekteparet Storelv som er bueskyttere. Kristine og Jon-Arne har barna Amalie og Adele.

– Begge fikk sin først bue i 3-årsalderen. Vår eldste datter er 11 år, og har konkurrert i ett år. Vår yngste er 9 år, og skal begynne med konkurranser til neste år, forteller foreldre.

Satser i Nord-Norge

I år er første gang norgescupen arrangeres, og er dermed et prøveprosjekt som Harstad Bueskyttere og naboklubben Tinden får være en del av.

– Det har allerede blitt arrangert sju stevner rundt om i landet, blant annet i Kristiansand og Fredrikstad, men også Tinden Bueskytterklubb har arrangert stevne, sier leder for Harstad Bueskyttere, Hanne Marit Kvitting.

24. januar ble det arrangert norgescupstevne i Skånland, noe som betyr at to av de ni stevnene blir arrangert i Nord-Norge.

– Tidligere har det meste blitt arrangert sørpå, så vi er fornøyd med at Norges Bueskytterforbund ville at vi skulle arrangere et norgescupstevne, forteller hun.

Finalen i norgescupen finner sted 28. februar i Lillestrøm. To bueskyttere fra Lillestrøm var til stede lørdag, June Svensen og Knut Svensen. For øvrig var det også tre skyttere fra Tromsø, tre fra Senja, 20 stykker fra Tinden og 11 skyttere fra Harstad.

– Det er morsomt å få konkurrert med mange. Norgescupen er et skikkelig godt opplegg, sier ekteparet Storelv, som la buen til side lørdag kveld. For skulle Jon-Arne og Kristine prioritere hverandre. Det var tross alt alle hjerters dag.