Her er en romantisk dramafilm som handler om den ensomme forfatteren, Theodore, som utvikler et uvanlig forhold til sitt nyinnkjøpte operativsystem – et system designet for å tilfredsstille hans behov.

Handlingen finner sted i Los Angeles, hvor Theodore lever av å skrive dype og personlige brev for folk som verken har lyst eller tid til å gjøre det.

Selv har han kjærlighetssorg etter slutten på et langt forhold, men når han blir kjent med det nye dataoperativsystemet, «Samantha», kommer han sakte, men sikkert ut av skallet.

«Samantha» er et selvstendig dataprogram som kommuniserer med Theodore via en glad, kvinnelig stemme. Etter hvert som hun lærer om livet utvikler vennskapet deres seg til ekte kjærlighet. Men kan de elske hverandre til tross for at de aldri vil kunne være intime med hverandre?

Regissør Spikes Jones har laget en storslått film som skildrer og viser hvor vanskelig det er å finne ekte kjærlighet i en teknologistyrt verden. Filmen gir et realistisk innblikk i hvordan fremtiden en dag kan komme til å se ut: en fremtid hvor menneskeheten lever i sine egne virtuelle fantasier.

Når det kommer til skuespillet til Joaquin Phoenix er det upåklagelig – så godt og gjennomført at man selv kan føle smerten til hovedpersonen i filmen.

De fleste som ser denne filmen vil kjenne seg igjen i det å ha vært forelsket, elsket og mistet noen som sto en nært.

Her er en veldig spesiell film og falt virkelig i smak hos meg. Handlingen er som oftest melankolsk, men byr også på mye humor og glede. Det er en film som en deg til å tenke gjennom livet sitt og verden og samfunnet en lever i. Jeg vil absolutt anbefale denne filmen til andre, men det er kjærlighetshistorie som naturlig nok spiller mye sex, så derfor vil jeg anbefale den spesielt til ungdom fra 16 år og voksne.