Harstad-kvinnen Anne Lena Refsnes Hansen (40) er en av regissørene bak TV2-programmet "Hver gang vi møtes". I månedsskiftet august-september kjørte de i gang innspillingen av sesong fire fordelt over en uke. Det ble intense dager, der innspillingen startet klokka 08.00 og kunne avsluttes ved midnatt, ifølge regissøren.

- Artistene fikk hvertfall kjørt seg. Det ble sene kvelder, men alle ga hundre prosent helt til opptaksdagen var over. På grunn av de sene kveldene kom alle veldig tett innpå hverandre i løpet av innspillingsuka, og det skapte mange fine øyeblikk, sier Refsnes Hansen, som er én av fire regissører for programmet.

- Fantastisk opplevelse

Hun har tidligere jobbet med letregi for TV-programmer som "Top Model", "Alt for Norge" og "Farmen". I TV2-programmet hadde hun regi på filming av blant annet øvinger, aktiviteter og samlinger på gården der "Hver gang vi møtes" ble spilt inn.

- Det var helt fantastisk å jobbe med dette. Stemningen var sinnsykt god, og crewet bak programmet koset seg like mye som artistene. Vi alle var samlet på samme gård, og det blir veldig lite og nært, sier Harstadværingen.

Refsnes Hansen ble anbefalt jobben fra sin forrige produsent, da hun hadde ansvaret for en del av regien for programmet "Trinny and Susannah" i fjor vår. Hun hadde også regien på den nye serien "Sofa" som gikk på statskanalen i fjor høst.

40-åringen legger ikke skjul på at "Hver gang vi møtes" har vært en stor opplevelse for henne.

- I tillegg er det så mange herlige artister med denne sesongen. Vi kommer så tett på, og intervjuer dem både når de er lei seg og glad. Det er helt unikt. Vi får høre hva som ligger bak alle låtene, og artistene deler så mye av seg selv. Man får virkelig se hvordan personen bak artisten er. Å innpasse deres verden er helt gull.

Elsker musikk

Anne Lena Refsnes Hansen har en stor lidenskap for musikk, og derfor var dette drømmejobben for Harstad-kvinnen.

- Jeg elsker jo musikk, så å få høre om artistens verden og jobbe med dem i dette programmet har vært helt supert. Jeg synes også at det er fint at det er en så stor variasjon i programmet, og det er nettopp dette som gjør programmet så spesielt, mener Refsnes Hansen.   Hun startet jobben med programmet tre uker før innspillingen. Da gjorde hun en omfattende research for å kartlegge alt om artistene før de skulle være med. Selv hadde Hansen mulighet til å se programmet allerede før premieren i januar. Hun ville likevel vente til programmet ble sendt på TV.

- Jeg fikk en veldig god følelse når jeg så det på TV, og ble ganske stolt. En skikkelig godfølelse, rett og slett, sier hun, og fortsetter:

- Det er godt å vite at jeg har vært med på å regissere noe som har blitt så fint. Jeg ble rørt når jeg så det, fordi jeg har så mange gode minner fra innspillingen og øyeblikk vi opplevde der og da.

Vil tilbake

Refsnes Hansen har allerede nok å henge fingrene i på jobbfronten i etterkant av innspillingen av "Hver gang vi møtes". Snart drar hun til Los Angeles og Mexico for å arbeide videre med regi til norske TV-programmer. Harstadværingen har lyst til å jobbe med neste sesong av "Hver gang vi møtes".

- Jeg har allerede sagt at jeg vil være med på neste program som kommer til høsten. Dette er definitivt noe jeg har lyst til å jobbe med igjen.

ÅRETS DELTAKERE: Programmet hadde premiere i januar.
PÅ SETTET: Anne Lena Hansen (til venstre) sammen med ett av fire crew bak programmet.