Et omfattende program er satt opp, med konserter, konkurranser, omvisninger og mattilbud.

– De i motorsykkelklubben syntes det var altfor langt å kjøre. I mc-miljøet er alle treff like viktige, sier Tordis Eilertsen.

Denne helga arrangeres Norgestreffet i Folkeparken. Været er pent når Harstad Tidende besøker dem torsdag kveld. Langs veien står flere motorsykler og ved parkeringsplassen er det store partytelt og flere boder med motorsykkel-stasj.

Polarstjerna

Midt blant besøkende, ved en av bodene, står Eilertsen. Det er ei yderst populær kvinne, som stadig får klemmer fra mannfolkene. Tirsdag fylte hun nemlig 70 år, og runddagen har hun tenkt å feire sammen med dattera Rita Eilertsen Viken og venner som hun har blitt kjent med etter mer enn 20 år på veien.

Hun er med i mc-klubben Bjørnen i Fredrikstad, men kommer opprinnelig fra Senja. Sammen med ungdommene, som hun liker å kalle dem, bor hun i telt.

– Jeg kan jo ikke bo på hotell mens jeg er på treff, sier Eilertsen, som også går under kallenavnet Polarstjerna.

– Det blir fullstendig feil. Tordis er «vår store», vi ser opp til henne. Hun er helt klart populær blant oss, hun er et unikum, sier vennen Ståle Pedersen, som er med i Knakken MC Buvika.

Krom og lakk: Tordis «Polarstjerna» Eilertsen kjører en Yamaha Dragstar 650 1998-modell. På slep har hun en enhjulshenger med kun det nødvendigste utstyret.

– Når kjørte du fra Fredrikstad?

– Egentlig kjørte jeg fra Fredrikstad forrige fredag, men da kjørte jeg til et mc-treff på Lillehammer. Jeg skulle ikke feire bursdag, men når du har venner som dekorerer teltet og alt mulig før jeg kom, blir det feiring, sier hun.

For Eilertsen er ikke alderen en hindring. Når Norgestreffet er over for denne gangen, går veien videre til et nytt treff.

Stjernestatus: Tordis elsker å kjøre sykkel og blir aldri lei av å dra på treff. Fra venstre: Tordis «Polarstjerna» Eilertsen, dattera Rita Eilertsen Viken, Ståle Pedersen, Mona-Helen Lorentzen og John Ivar Onsøien.

Nord-Norgesturne

– Jeg skal på Lofoten mc-treff og noen andre før jeg kjører sørover. Det er noen som kommer langveisfra som meg, men det er ikke mange. De i klubben hjemme syntes det var altfor langt å kjøre. Det er 160 mil en vei. Når det gjelder motorsykkel er alle treff like viktig. Og jeg kunne ikke vært oppegående hvis jeg ikke hadde alle vennene mine i mc-miljøet, sier Eilertsen.

– Hun er et råskinn til å kjøre, sier Ståle.

70-åringen tok sertifikatet til motorsykkel i 1996. Da var hun 48 år.

– Når jeg kommer meg på sykkelen er livet herlig. Det er lukta av motorsykkelen, friheten og man kan stoppe overalt. Og ikke minst; samhold, sier hun.

Eilertsen kjører en Yamaha DragStar 650, 1998-modell. Bak på sykkelen har hun en enhjulshenger med telt, sovepose og det mest nødvendige.