Leitring har kjøpt driftsselskapet Grøtavær Brygge AS, og skal være daglig leder i bedriften.

Det betyr at han både kan bo og jobbe på hjemplassen.

– Grøtavær brygge AS har tidligere vært ett selskap. Nå er det delt i to, et driftsselskap og et eiendomsselskap. Jeg har kjøpt driftsselskapet, mens Tiangruppen har kjøpt eiendomsselskapet, sier Leitring.

Noen runder

Avgjørelsen om å skifte beite var ikke helt enkel, sier Leitring.

– Jeg har gått noen runder med meg selv og «den nærmeste flokken» før avgjørelsen endelig ble tatt, men nå er jeg overbevist om at jeg har gjort det rette valget.

– Jeg trives som rektor på Bergseng skole, og har hatt fire fine år sammen med flotte elever, foresatte og ansatte, men det store potensialet for verdiskaping og næringsaktivitet i hjembygda mi på Grøtavær ble avgjørende for et forholdsvis tøft skifte av arbeidsplass, sier han.

Potensialet består i å fortsatt være vertskap for leirskoledrift på Grøtavær leirskole, gi et godt avlastningstilbud for barn, samt kurs og konferanser krydret med spennende og morsomme aktiviteter og opplevelser.

– Det er disse tilbudene som har vært drevet av Grøtavær Brygge i mange år, og som jeg skal fortsette med, sier han. – Vi snakker om et unikt område med muligheter for fantastiske naturopplevelser på fjellet, i skogen, i skjærgården og på sjøen. Det er ikke for ingen ting at Grøtavær veldig ofte blir kalt for «Nordens Hawaii».

Grøtavær leirskole: Driften av leirskolen fortsetter. Noen nye planer kan bli realisert. Noralf Leitring informerer onsdag om planene. Arkiv

Mangfold

Noralf Leitring mener mangfold er suksessoppskriften, men samtidig er det viktig å holde fast på noen hovedaktiviteter.

– Jeg har leieavtale med Tiangruppen, avtale med Jostein Nygård om leie av brygga er under utarbeidelse, og formell leieavtale med Olaf Nermark og Øystein Iversen om leie av Burøyvika for lavvo-leir skal på plass. Det er viktig å ha noen hovedsatsingsområder, som det også er å kunne gi et variert og mangfoldig tilbud. Så her blir det snakk om å legge til rette arrangementer for hele livsløpet, enten det er barnedåp eller begravelser, pluss andre ting som brylluper, bursdager og slektstreff.

– Og for framtiden er fisketurisme og nordlysturisme interessant. Så må vi se hva vi kan få til innen helse og omsorg. Kanskje er det mulig å utvide til permanente botilbud, men det må utredes nærmere. Utvidelse av avlastningstilbudet, som nå er i helger og på sommeren, er også en mulighet som vil bli vurdert.

Skal tjene penger

Det er viktig for Leitring å skape arbeidsplasser. I dag er noen ansatte på timesbasis.

– Det er viktig med et godt forhold til bygda, å være synlig og skape noe. De ansatte er gullet, uten dem får man lite til. Et vesentlig poeng for meg er å skape arbeidsplasser i bygda. Det ligger mitt hjerte veldig nært, men det er ikke bare snakk om idealisme, jeg er ærlig på at jeg satser på å drive god butikk, og tjene penger på dette, sier han.

– Målsettingen er å komme så langt at vi kan vurdere faste ansettelser. Men det er noe som må komme i framtiden dersom inntjeningen og driften blir god og stabil.

– Jeg er klar over at det blir mange tøffe tak med alt fra støvsuging til salg. Jeg har allerede vært i kontakt med Visit Harstad og B&B Touring, og har flere dyktige aktører på blokka. Gode samarbeidspartnere er viktig. Det, og fornøyde kunder er helt avgjørende for suksess.

Onsdag kveld inviterer han og Morten Sørgård i Tiangruppen alle interesserte til informasjonsmøte om framtidsplanene for både eiendommene og driften.

Onsdag kveld inviterer han hele Grøtavær til informasjonsmøte om framtiden for anlegget.