– Ikke hør på festspill-direktøren. Det er dere frivillige som er festivalens ansikt utad i festspilluka, sa assisterende frivilligkoordinator Arne-Sigurd Fagerli med et smil, da han gikk på podiet etter meg. Han har jo selvsagt rett.

I lang tid har vi vært en liten gjeng på som har planlagt, idemyldret, koordinert og organisert festivalen, men når det kommer til gjennomføring, hadde det vært umulig uten de frivillige og våre samarbeidspartnere.

Det er disse du som publikum vil møte i døra, som viser vei, som selger billetter, som sørger for at arenaene er klare til gode opplevelser, som sikrer at konsertopplevelsen blir best mulig – og som gir organisasjonen ny inspirasjon og liv. Det er som en eksplosjon når det skjer. Energien som ligger i vårt frivilligapparat er helt enormt, og uvurderlig. Kombiner dette med serviceinnstilling og løsningsorientering, så har du de beste medarbeiderne, alle som en.

I år har vi ganske lenge hatt en følelse av festivalkontroll. Helt til fredag kl 0940. Da gikk Anette Trettebergstuen av som kultur- og likestillingsminister. Og vi som har invitert henne til å åpne utstillingen “«Det gode liv // The Sweetness of Living» lørdag, og oppleve Harstad fra sin beste side.

Det er interessant å se reaksjonen internt når en uventet hendelse skjer. Kaos og høy puls i noen sekunder - før gjenget vår går i løsningsmodus umiddelbart, og vi leter etter gode alternativer og muligheter. Det er jeg sikker på vi får, og at det gode liv - både i galleriet og i Harstad får en god start denne uken. God festival.